Nieuws Vlaams Brabant Kookboek voor kinderen met overgewicht

Kookboek voor kinderen met overgewicht

Kookboek voor kinderen met overgewicht

kookboekKristel De Vogelaere uit Asse maakte een kookboek om obesitas bij kinderen te voorkomen. Ik kook gezond voor mijn kind is in de eerste plaats bedoeld voor ouders die overgewicht bij hun kinderen van jonge leeftijd willen vermijden of bestrijden.

De Vogelaere is naast haar job als chirurg ook actief als hobbykok. Die ongewone combinatie leidde tot het schrijven van een kookboek. Eentje Met een missie. Een op zes kinderen kampt met overgewicht. De oorzaken variëren van te weinig beweging tot een onevenwichtige en ongezonde voeding.

Een grote verantwoordelijkheid ligt volgens hulpverleners bij de ouders. Omdat het vermijden en bestrijden van overgewicht op jonge leeftijd begint. Met haar boek hoopt Kristel De Vogelaere haar steentje bij te dragen.

“Je erft de talenten van je ouders. Maar ook de minder goede dingen. Zoals slechte voedingsgewoonten”, zegt De Vogelaere. “Het is belangrijk dat ouders hun kinderen aanleren wat gezond eten eigenlijk wel is. We halen voortaan geen fastfood meer in huis. In de plaats daarvan gaan we gezond koken met verse groenten en fruit.”

Het kookboek werd uitgegeven bij Lannoo. Het telt een zestigtal eenvoudige en speelse recepten. Het boek werd geïllustreerd met foto’s van Stefanie Geerts.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.