Nieuws Vlaams-Brabant Producent populair vegan hapje smeedt uitbreidingsplannen

Producent populair vegan hapje smeedt uitbreidingsplannen

Credit: Mies Cosemans.

Producent populair vegan hapje smeedt uitbreidingsplannen

LEUVEN/HASSELT – Het Hasseltse PEAS, producent van de populaire vegan kaneelrolletjes, hoopt via een crowdlending tussen 100.000 en 250.000 euro op te halen voor de opening van 2 nieuwe winkelpunten, in Leuven en Antwerpen. 

Met 18.000 volgers op Facebook en 15.000 fans op Instagram is PEAS al bij een ruimer publiek gekend. De producent van de  100% plantaardige cinnamonrolls (kaneelrolletjes met ingrediënten tarwemeel, plantaardige boter, suiker en kaneel) verkocht vorig jaar in thuisbasis Hasselt meer dan 70.000 vegan kaneelrolletjes. “Fans en liefhebbers zakken vanuit heel Vlaanderen naar Hasselt af om te genieten van de lekkernijen”, zegt medezaakvoerster Els Berx van PEAS.  Ook elders vallen de hapjes in de smaak. Vier afhaalmomenten in Leuven waren een doorslaand succes. In enkele uren gingen telkens honderden kaneelrolletjes over de toonbank. Inmiddels won het bedrijf 3 keer op rij de BE Vegan Award voor “best pastry”.

Crowdlending

Ondanks een globaal moeilijk 2020 sloot PEAS het jaar af met mooie resultaten. Intussen werkten Els en haar partner Davy Rosiak verder aan de processen, de organisatie achter de schermen en de afwerking van het product. Een jaar later zijn de oprichters nu meer dan ooit klaar om PEAS verder uit te rollen. Om de uitbreiding van de activiteiten, naar Leuven en Antwerpen, financieel rond te krijgen zoekt het bedrijf extra centen via een crowdlending op het platform WinWinner. “We hopen bij particuliere investeerders minimum 100.000 euro en maximum 250.000 euro op te halen om het concept te herhalen en uit te rollen naar Leuven en Antwerpen”, zegt Els. De eerste 48 uur van de ophaalronde leverde al enkele duizenden euro’s op.

Over PEAS

Het verhaal van PEAS startte in 2017 in de gezinswoning van het koppel in Hasselt, waar gestart werd met de bereiding van veganistische maaltijden en desserts. Een jaar later opende het fysieke winkelpunt in het centrum van Hasselt. Hopelijk volgt dit jaar nog de opening van de nieuwe winkels in Leuven en Antwerpen die in eigen beheer zullen worden uitgebaat. Het is de bedoeling om in de twee nieuwe vestigingen het aanbod en het concept te behouden maar de winkelbeleving en de inrichting bij te sturen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.