Nieuws Vlaams-Brabant Krokusvakantie levert Brussels Airport bijna 1,4 miljoen passagiers op in februari

Krokusvakantie levert Brussels Airport bijna 1,4 miljoen passagiers op in februari

Safran brengt extra tewerkstelling naar Brussels Airport. Foto Marc Herremans

Krokusvakantie levert Brussels Airport bijna 1,4 miljoen passagiers op in februari

ZAVENTEM – Brussels Airport heeft in februari 1,36 miljoen reizigers over de vloer gekregen. De krokusvakantie bracht veel vakantiegangers naar de luchthaven, zo luidt het dinsdag in een persbericht, maar het precoronaniveau werd nog niet gehaald.

Het aantal passagiers lag nagenoeg twee derde hoger dan in februari vorig jaar, maar toen waren er wegens corona nog heel wat reisbeperkingen. In februari 2020, net voordat het coronavirus in alle hevigheid losbarstte, had Brussels Airport nog ruim 1,7 miljoen reizigers ontvangen.

Tijdens de maand februari werd voorts 57.500 ton vracht behandeld, 2 procent minder dan een jaar eerder. “Dit vooral door de daling van het wegtransport (-16 procent) en de huidige geopolitieke spanningen”, aldus Brussels Airport.

Het totale aantal vliegbewegingen lag ruim een kwart hoger dan in februari 2022. Er waren 44 procent meer passagiersvluchten, met gemiddeld 136 passagiers per vlucht. Het aantal vrachtvluchten lag 5 procent lager, “voornamelijk door het stopzetten van het inzetten van passagierstoestellen als cargotoestellen sinds juli 2022”.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.