Sels en Blondel

KU Leuven en UCL voor het eerst samen op buitenlandse missie

De rectoren van KU Leuven en UC Louvain (UCL) brengen op 8 en 9 maart samen een bezoek aan het Amerikaanse Massachusetts Institute of Technology (MIT). De drie instellingen zetten er een programma op dat focust op de uitwisseling van onderzoekers en studenten. Het is de eerste gezamenlijke buitenlandse missie van KU Leuven en UCL sinds de splitsing in 1968.

KU Leuven en UCL trekken deze week samen naar de oostkust van de Verenigde Staten om er de banden met MIT aan te halen. KU Leuven zal er een partnerschap met een van de meest gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksinstellingen bezegelen.

“Contacten en uitwisseling met andere onderzoeksinstellingen zijn essentieel voor hoogstaand en innovatief onderwijs en onderzoek. KU Leuven investeert al jaren in overeenkomsten met buitenlandse instellingen. Dat we nu ook MIT tot onze bevoorrechte partners mogen rekenen, opent perspectieven voor heel wat onderzoekers en studenten”, zegt vicerector internationaal beleid Peter Lievens.

Stroomversnelling

Ook UCL investeert in buitenlandse contacten. Tijdens het bezoek zal de zusteruniversiteit uit Louvain-la-Neuve haar bestaande overeenkomst met MIT hernieuwen.

Als gevolg van de overeenkomsten zullen KU Leuven, UCL en MIT vlotter toegang krijgen tot elkaars onderzoeksexpertise en -infrastructuur. Het verwerven van nieuwe inzichten en de ontwikkeling van nieuwe technologie kunnen zo in een stroomversnelling komen.

Op het programma staan ontmoetingen tussen de rectoren Vincent Blondel (UCL) en Luc Sels (KU Leuven) en professoren van Harvard en MIT. De Leuvense delegatie reist nadien verder naar New York en sluit in Ottawa aan bij het Belgische staatsbezoek aan Canada.