Nieuws Vlaams Brabant Kuehne+Nagel pakt Foreign Investment Trophy 2021

Kuehne+Nagel pakt Foreign Investment Trophy 2021

Kuehne+Nagel pakt Foreign Investment Trophy 2021

MACHELEN – De Zwitserse logistieke dienstverlener Kuehne+Nagel, met onder andere een vestiging in Machelen, wint de Foreign Investment of the Year Trophy 2021. Vlaams minister-president Jan Jambon kondigde de overwinning aan in het bijzijn van Tobias Jerschke, Managing Director Kuehne+Nagel Belux.

Vorig jaar opende Kuehne+Nagel een logistiek centrum voor farmaceutische en medische producten op Brucargo, het vrachtgebied van Brussels Airport, in Machelen. Bovendien begon de Zwitserse logistieke speler in datzelfde jaar met de bouw van een Europees distributiecentrum ter waarde van 75 miljoen euro in Tessenderlo. Goed voor 150 extra banen in 2021 en nog eens 350 in de daaropvolgende jaren.

“Met deze investeringsprojecten herbevestigt Kuehne+Nagel niet alleen de traditionele troeven, maar ook de innovatieve slagkracht van de logistieke sector in Vlaanderen”, aldus minister-president Jan Jambon.  “Bovendien tekent Kuehne+Nagel voor toekomstbestendige investeringen in veranderlijke tijden”, voegt Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT, toe. “Zo is hun logistieke centrum in Machelen uitgerust met verschillende temperatuurzones om nieuwe, almaar meer temperatuurgevoelige farmaceutische en medische producten te verwerken.”

Kuehne+Nagel werd tot winnaar uitgeroepen na twee stemrondes door een professionele jury en het grote online publiek. Het Zwitserse bedrijf haalde het van twee andere genomineerde investeringsprojecten: dat van de Franse ECA GROUP en dat van het Belgisch-Nederlandse Bleckmann en het Britse Gymshark.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Boortmeerbeek
Boortmeerbeek

Starter van de week: BO HAIR

BOORTMEERBEEK - Aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek heeft kapsalon BO HAIR de deuren geopend. Zaakvoerster Brenda Olcas is onze starter… Lees meer