Nieuws Vlaams Brabant “Kwart van bedrijven mijdt Zaventem” (Voka)

“Kwart van bedrijven mijdt Zaventem” (Voka)

“Kwart van bedrijven mijdt Zaventem” (Voka)

mijdzaventemEen kwart van de bedrijven mijdt de luchthaven van Zaventem, als gevolg van de aanslagen van 22 maart. Dat blijkt uit een enquête van Voka bij zeshonderd bedrijfsleiders. Vooral de lange controles storen de zakelijke reizigers. Een domper voor Brussels Airport: deze passagiers vormen veertig procent van het totaal aantal klanten.

Zes procent van de Belgische ondernemingen wijkt momenteel liever uit naar een kleinere luchthaven. Een andere vijf procent neemt de auto of de trein. Vijftien procent vermijdt op dit moment zelfs elke vorm van zakenreis. Die bedrijfsleiders zoeken naar alternatieven zoals conference calls.

Vooral de strenge controles schrikken de ondernemers af. En uiteraard de duur van die controles. De voorspelling dat het niet lang zou duren alvorens reizigers drie tot vier uur voor het vertrek ter plaatse moeten zijn, werd snel realiteit. In Zaventem is er zoveel security dat bedrijfsleiders ruim een halve dag moeten tellen gewoon om in en uit de luchthaven te geraken. En time is money.

Tot 35 procent van de bevraagde ondernemers stelt dat hun buitenlandse partners en klanten niet meer naar België durven komen. Een ramp voor Brussels Airport. Zakenreizigers zorgen voor veel omzet, onder meer omdat hun tickets meestal een pak duurder zijn dan die van de modale vakantiegangers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.