Nieuws Vlaams-Brabant Lab9 Stores neemt reeks Switch-winkels over

Lab9 Stores neemt reeks Switch-winkels over

Lab9 Stores neemt reeks Switch-winkels over

LEUVEN/SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE – Apple Premium Reseller Lab9 Stores neemt 15 Switch-locaties over, onder andere die in Leuven en Sint-Lambrechts-Woluwe. Bovendien neemt Lab9 ook een 100-tal medewerkers van Switch over. Een tijdje geleden verloor Switch nog zijn status als Apple premium reseller omdat het bedrijf, via de Franse verzekeraar en eigenaar SFAM, in opspraak was gekomen met de verkoop van discutabele verzekeringscontracten. 

Met de overname stijgt het aantal winkels van Lab9 Stores van 11 naar 26. Zowel B2B-als B2C-klanten zullen normaal gezien vanaf begin juni 2022 in de nieuwe Lab9-winkels terecht kunnen. Alle winkels worden opnieuw Apple Premium Reseller-winkels, met Lab9-branding.Het merk Switch verdwijnt voorgoed uit het straatbeeld.

Overgenomen winkels

De overgenomen winkels bevinden zich in: Leuven (Engels Plein), Brussel (Sint-Lambrechts-Woluwe), Aartselaar, Antwerpen (Noorderlaan), Antwerpen centrum (“theater”, aan de Oudevaartplaats), Bergen, Doornik, Erpent (bij Namen), Genk, Hasselt, Louvain-La-Neuve, Mechelen, Olen, Sint-Martens-Latem en Turnhout.

“We geloven in de kracht van onze Apple Premium Reseller-status, die door Apple trouwens streng gecontroleerd wordt. Die status garandeert dat we het hoogste niveau van klantenbeleving bieden aan Apple-klanten, zowel particulier als professioneel. Het gaat dan over de beleving van de Apple-toestellen in de winkel, over het hele verkoopproces dat vlekkeloos moet verlopen, het feit dat we de klant in de winkel omringen met de juiste kennis, en over de service die we aanbieden voor Apple-toestellen. We leiden de Switch-medewerkers die we in dienst nemen hiervoor speciaal op volgens Lab9 standaarden. Concreet krijgen alle overgenomen winkels dus hun APR-status terug”, zegt CEO Geert Coolman.

Verwachte omzet 

Voor heel 2022 verwacht Lab9 Stores een omzet van ongeveer 85 miljoen euro te behalen voor zijn 26 winkels. In 2021 bedroeg de jaaromzet voor de 11 eigen winkels zo’n 38 miljoen euro. De omzet zou dus meer dan verdubbelen in een jaar tijd, net zoals het aantal winkels.

Discutabele verzekeringen

Over het financiële luik van de overname is niet gecommuniceerd. Switch belandde een tijdje geleden in zwaar weer, toen het de status van Apple Premium Reseller verloor door de verkoop van discutabele verzekeringscontracten via moederbedrijf SFAM.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.