Nieuws Vlaams Brabant Lamp van Axis71 rolt van de band in China

Lamp van Axis71 rolt van de band in China

Lamp van Axis71 rolt van de band in China

ax_vital_14_001De eerste lamp van Axis71 rolde van de band in China. Dit is de eerste productie sinds de verlichtingsontwerper uit Hoegaarden samenwerkt het Chinese Bright. Het eerste model op Aziatische bodem luistert naar de naam Vital. “Uniek aan de lamp is dat die verstelbaar is zodat je kan spelen met lichtschakeringen”, zegt Patrick Vossen, ceo van Axis71.

Het gaat snel voor Axis71. Enkele maanden geleden, in november vorig jaar, ging de couturier van verlichtingsobjecten de internationale toer op. Het bedrijf uit Hoegaarden sloot een samenwerkingsovereenkomst met Bright, een Chinese specialist in verlichting.

“In de zoektocht naar een kleinere Europese partner kwam Bright bij ons terecht”, stelt Vossen. “Door de collectie van ons merk en de gemeenschappelijke visie op verlichting kwamen we al snel tot een deal. Samen dekken we alle aspecten van zowel residentiële als commerciële verlichting, voor binnen­ en buiten. We zetten samen ook in op kennis en expertise voor led­verlichting.”

In een eerste fase exporteerde Axis71 de producten naar China. Nu wordt er voor het eerst ook geproduceerd. “Designer Stéphane Lebrun tekende een bijzondere reeks lampen. Inspiratie voor de Vital haalde de Belgische ontwerper bij een wijnvat. Je kan deze lamp monteren aan de wand of het plafond. Wil je een speels lichteffect? Hang dan meerdere lampen in eenzelfde ruimte en je krijgt een schakering van licht en schaduw.”

Axis71 ontwerpt verlichting, meubels en objecten voor een huiselijke omgeving. Het bedrijf kan terugvallen op veertig jaar ervaring. De 71 in de naam verwijst naar het startjaar, als een galerie in Parijs. De volgende nieuwe markt voor Axis71 is Rusland.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.