Nieuws Vlaams Brabant Landbouwers werken samen aan duurzaam landschapsbeheer

Landbouwers werken samen aan duurzaam landschapsbeheer

Landbouwers werken samen aan duurzaam landschapsbeheer

ecokwadraatEind deze week gaat de agrobeheergroep van Willebringen officieel van start. Een agrobeheergroep is een samenwerkingsverband van landbouwers rond agrarisch landschaps- en natuurbeheer.

De ruilverkaveling van Willebringen voorziet naast de herverkaveling en de aanleg of heraanleg van wegen ook heel wat bijkomende landschapselementen in Bierbeek, Boutersem, Tienen en Hoegaarden. Zo zullen er in de toekomst een aantal wachtbekkens en bufferstroken worden aangelegd.

Met de oprichting van de agrobeheergroep geven de landbouwers een signaal aan de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en de betrokken gemeenten dat zij klaar staan om deze werken en het beheer hiervan uit te voeren. Een agrobeheergroep is een samenwerkingsverband van lokale landbouwers rond agrarisch landschaps- en natuurbeheer. De komende maanden zal er in overleg met de gemeenten bekeken worden welke mogelijkheden er zijn om met de agrobeheergroep aan de slag te gaan.

Het agrobeheercentrum Ecokwadraat zal deze agrobeheergroep inhoudelijk en administratief begeleiden zodat de landbouwers zich kunnen focussen op een zo goed mogelijke uitvoering van werken. Ook de provinciale landbouwkamer van Vlaams-Brabant ondersteunt de oprichting van de agrobeheergroep in Willebringen.

“Wij hebben er alle belang bij dat het landbouwlandschap goed wordt onderhouden, met de oprichting van de agrobeheergroep wensen we een duidelijk signaal te geven dat we dit zelf willen opnemen”, zegt Michel Hendrickx, voorzitter agrobeheergroep Willebringen.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.