Nieuws Vlaams Brabant Lantmännen Unibake start heropbouw in Londerzeel

Lantmännen Unibake start heropbouw in Londerzeel

Lantmännen Unibake start heropbouw in Londerzeel

unibakeLantmännen Unibake, de op één na grootste industriële bakkerij in Europa, startte de wederopbouw van zijn nieuwe bakkerij in Londerzeel. Die bakkerij werd in juni vorig jaar door brand vernield. Lantmännen Unibake investeert honderd miljoen euro en stelt de werknemers van zijn bakkerij binnenkort opnieuw tewerk in Londerzeel. De opening van de nieuwe bakkerij is voorzien voor eind dit jaar.

De nieuwe bakkerij biedt onder andere plaats aan vier hightechlijnen en een volledig geautomatiseerd magazijn met state-of-the-arttechnologie. Het magazijn is 32 meter hoog, heeft een oppervlakte van 8.500 vierkante meter en beschikt over 28.500 palletplaatsen.

“We zijn trots dat we via de onophoudelijke inzet van al onze medewerkers, nog geen jaar na de brand hier op deze site, al met de bouw van een nieuwe fabriek zijn gestart”, zegt Werner Devinck, global CEO Lantmännen Unibake. ” Met onze gloednieuwe bakkerij zetten we onze ambities kracht bij om met Lantmännen Unibake in het hart van Europa een Bread Valley uit te bouwen.” De Lantmännen Group gelooft sterk in de kracht van het Belgische vakmanschap en zal van Londerzeel een expertisecentrum op het vlak van brood en baguettes maken.

Werner Devinck heeft de ambitie om de nummer één in Europa te worden via investeringen in verschillende Europese markten. Lantmännen Unibake’s typische ‘glokale’ aanpak, waarbij een stevige lokale verankering wordt gecombineerd met een globale structuur en capaciteit, is daarbij van cruciaal belang. Dat vertaalt zich in een portfolio van meer dan vijfduizend producten, en een jaarlijkse productie van ongeveer 600.000 ton brood en één nieuwe productinnovatie per dag.

Voor Lantmännen Unibake is die lokale flexibiliteit van groot belang: zo kan het voortdurend inspelen op nieuwe trends en de consument optimaal van dienst zijn. “In vergelijking met de rest van Europa is België de stokbrodenmarkt bij uitstek”, zegt Lieven Breemeersch, managing director Benelux. “Als marktleider in het segment ‘broodjeszaken met stokbroden’ zijn wij verantwoordelijk voor niet minder dan zeventig procent van de Belgische broodjes. Bovendien is het onze ambitie om hier in Londerzeel de beste stokbroden van de wereld te maken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.