Nieuws Vlaams Brabant Leaseplan beheert meer dan 1,5 miljoen wagens

Leaseplan beheert meer dan 1,5 miljoen wagens

Leaseplan beheert meer dan 1,5 miljoen wagens

LeasePlan - 1.5 million vehiclesDe vloot van LeasePlan, dat zijn Belgische hoofdzetel heeft in Zaventem, heeft onlangs wereldwijd de kaap van 1,5 miljoen voertuigen overschreden. De marktleider in vlootbeheer en mobiliteit is daarmee het eerste bedrijf binnen de leasingsector dat dergelijke cijfers kan voorleggen. Het gaat om een jaarlijkse stijging van 8 procent van het aantal voertuigen, dat eind september vorig jaar 1,4 miljoen voertuigen in zijn bezit had. In 2010 waren dat er nog maar 1,3 miljoen.
De lokale operationele bedrijven van LeasePlan leveren vlootbeheer- en mobiliteitsdiensten aan een breed gamma aan klanten, van grote bedrijven en klanten uit de publieke sector tot kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) en individuele bestuurders.

De Belgische hoofdzetel van Leaseplan is in Zaventem, in Boortmeerbeek heeft het bedrijf CarNext, de afdeling waar de ex-leasewagens verkocht wordenn. “In België stellen we groei vast”, zegt Michel Van den Broeck, Managing Director bij LeasePlan België. “Het beste bewijs dat het engagement van LeasePlan aanslaat. Een engagement waarin we ons aanbod aan bestuurdersdiensten diversifiëren en in nieuwe segmenten investeren om zo aan de mobiliteitseisen van onze klanten te voldoen.”
Het wereldwijde fleet- en voertuigbeheerbedrijf van Nederlandse oorsprong werd meer dan 50 jaar geleden opgericht. De diensten aan kmo’s vormt met een stijging van 11 procent ten opzichte van een jaar geleden, het snelst groeiende klantensegment van Leaseplan. Ook de grote internationale klanten blijven een belangrijk deel van de afzetmarkt van het bedrijf uitmaken. Dit segment kende een groei van 8 procent. Als marktleider in leasing- en fleetmanagement heeft Leaseplan een personeelsbestand van 600 medewerkers, waarvan op dit ogenblik meer dan 85 procent buiten Nederland werkt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.