Nieuws Vlaams Brabant Leer de CO2-voetafdruk van uw bedrijf berekenen

Leer de CO2-voetafdruk van uw bedrijf berekenen

Leer de CO2-voetafdruk van uw bedrijf berekenen

carbon-footprint-180x180-highresKlimaatverandering krijgt nog steeds veel aandacht in de media, waarbij steeds benadrukt wordt hoe belangrijk het is dat bedrijven daar iets tegen doen. Momenteel geldt al een verplichting van CO2-rapportage voor audit- en benchmarkbedrijven. De Europese doelstellingen 20/20/20 zullen ongetwijfeld tot nieuwe regelgeving leiden en wellicht ook resulteren in verplichtingen voor bedrijven met lagere energiegebruiken.

Door het in kaart brengen van de carbon footprint van hun bedrijf, geven ondernemers een goed voorbeeld aan het personeel, waardoor hun betrokkenheid en waardering groter wordt. Reductie van CO2-emissies betekent ook reductie van het energieverbruik en dus ook van de energiekost.
Door het opstellen van een carbon footprint krijg je als ondernemer een beter zicht op de grote energieverbruikers binnen het bedrijf en wordt het duidelijk waar energie kan bespaard worden.

Daarom wordt met de steun van de provincie Vlaams-Brabant een opleiding voorzien waarbij je  leert de de CO2-voetafdruk van een bedrijf te berekenen. De reeks loopt over zeven dagen van 9 tot 12.30 uur, tussen 23 februari en 28 juni bij Voka Leuven en Halle-Vilvoorde.

Het trajct wordt begeleid door Dirk Van den Broecke, zaakvoerder van DVdB Consulting. Hij is een burgerlijk ingenieur scheikunde met meer dan 25 jaar ervaring in diverse sectoren waaronder de chemie, elektronica, verpakking, farmacie, voeding, afvalverwerking en machinebouw. Hij volgde tijdens zijn loopbaan bijkomende opleidingen in o.m. energiemanagement, lean manufacturing en de methode Bilan Carbone .

Meer informatie bij Sigrid Sypré of Kristien Depraetere op tel. 016-22.26.89.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.