Nieuws Vlaams Brabant Leerlingen palmen Leuvense Grote Markt in voor European Green Leaf Award

Leerlingen palmen Leuvense Grote Markt in voor European Green Leaf Award

Leerlingen palmen Leuvense Grote Markt in voor European Green Leaf Award

Enkele honderden leerlingen van Leuvense basisscholen palmden maandag de Grote Markt van Leuven in. Zij deden dat op uitnodiging van het Leuvense stadsbestuur en Leuven 2030 om de European Green Leaf Award 2018 te vieren. Ook vertegenwoordigers van bedrijven kwamen de jongeren beloven dat ze willen verder werken aan een leefbare stad.

Leuven won op 2 juni de European Green Leaf Award 2018. Dat is een prestigieuze Europese milieuprijs. De jury was niet blind voor de brede samenwerking. “Het is door samen actie te ondernemen dat het autoverkeer in de stad afneemt, milieuvriendelijke vervoersmiddelen steeds populairder worden en de schadelijke uitstoot van CO2 daalt”, zei schepen van Leefmilieu Mohamed Ridouani.

“Als we onze kinderen en kleinkinderen een toekomst willen geven, moeten we nu werken aan een duurzaam klimaat.” De schepen maakte samen met alle partners die ambitie plechtig over aan de leerlingen uit de derde graad. Hij maakte de belofte om voor elk van de Leuvense 10.000 kinderen een boom te planten tegen 2030.

Ook bedrijven, instellingen en ondernemers, zoals De Lijn en de universiteit, gaven aan om nog grotere inspanningen te gaan doen. “Als universiteit hebben we een voorbeeldrol op het vlak van duurzame ontwikkeling. Vorig academiejaar hebben we het Green Office geopend, waar studenten zich verenigen om te experimenteren rond duurzaamheid”, stelde Katlijn Malfliet, vicerector Duurzaamheidsbeleid van de KU Leuven.

Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant stimuleert samenwerking, zodat bedrijven op een duurzame manier ondernemen. “Deze prijs is geen eindpunt maar een begin van een duurzaam ondernemend Vlaams-Brabant”, zei Kristien Depraetere van Voka.

De 600 kinderen mochten hun wens voor een duurzaam Leuven uitspreken. Elke leerling kreeg een green leaf om zijn of haar droom op te schrijven en die aan de boom van de hoop te bevestigen. Onder de wapperende vlag van Green Leaf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.