Nieuws Vlaams Brabant Databank creatief ondernemerschap voorgesteld

Databank creatief ondernemerschap voorgesteld

Lotte Martens is een creatieve onderneemster in Leuven.

Databank creatief ondernemerschap voorgesteld

LEUVEN – Leuven MindGate Creativity heeft in samenwerking met stad Leuven een creatieve databank ontwikkeld. Via deze tool kunnen Leuvense bedrijven, creatieve ondernemers en individuen zoeken naar de beste Leuvense match voor hun noden. 

Op dit moment hebben een 200-tal creatieve ondernemers uit de stad zich geregistreerd in de databank, en er komen er nog elke dag bij.

Dichter bij elkaar brengen

Jo Steyaert, voorzitter van de werkgroep Leuven MindGate Creativity: “met de databank willen we Leuvense (creatieve) ondernemers, bedrijven en individuen dichter bij elkaar brengen, de creatieve sector sterker maken, onszelf promoten én elkaar en anderen inspireren”, zegt Steyaert. “We hoorden via verschillende kanalen dat het steeds moeilijker werd om de juiste partners te zoeken, en lokale klanten te bereiken. De Leuvense creatieve sector is één van de grootste van het land, maar toch kennen lokale bedrijven hun Leuvense creatieve collega’s nog niet genoeg. Parallel hoorden we via het Leuven MindGate-netwerk eenzelfde opmerking uit de andere twee sectoren die MindGate vertegenwoordigt: waar in het Leuvense vind je de creatieve professional om je merk en je organisatie verder te brengen? Dat bracht ons op het idee om alle creatieve spelers uit de regio in kaart te brengen. Op die manier ontstond de creatieve database.”

Branches 

In de database kan je terecht voor communicatieadvies, podiumkunsten, foto’s, schilderijen, juwelen, video’s en animaties, architectuur en interieurvormgeving tot gastronomie.

Link 

De database vind je terug via deze link: creativity.leuvenmindgate.be.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Meise
Meise

Stephex Group koopt manège

MEISE - Het Meisese paardenbedrijf Stephex Group van Stephan Conter heeft manège Saint-Hubert in het Antwerpse Kapellen overgenomen. Conter wil… Lees meer