Nieuws Vlaams Brabant Leuven koopt Molens Van Orshoven

Leuven koopt Molens Van Orshoven

Leuven koopt Molens Van Orshoven

molensDe stad Leuven gaat voor 1,5 miljoen de Molens Van Orshoven kopen van projectontwikkelaar Ertzberg. Het complex aan de Vaartkom wordt een thuishaven voor de creatieve sector. Het was al langer bekend dat de stad het gebouw wou kopen, maar er werd lang onderhandeld over de prijs. De Leuvense schepenen Mohamed Ridouani en Denise Vandevoort (allebei SP.A) toonden zich tevreden dat er nu een akkoord is tussen de stad en Ertzberg.

Tien jaar geleden was de Vaartkom in Leuven een verlaten industrieel gebied. Nu is het de hipste buurt van Leuven waar ook flink wat creatieve bedrijven zich vestigden. Sommige daarvan zijn gevestigd in de gerestaureerde brouwerij De Hoorn. Ook kunstenaarscentrum OPEK is daar gevestigd.  “Aan de Vaartkom is een  nieuwe identiteit ontstaan”, zegt schepenen Mohamed Ridouani. “Die gaan we als stadsbestuur ondersteunen en versterken door een creatieve hotspot te creëren die we Vaartopia noemen.”

De Molens van Orshoven bestaan uit zowat 4.500 vierkante meter. Bedoeling is dat er betaalbare ruimten komen voor jonge creatievelingen en kunstenaars. Het dossier voor de aankoop moet nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad eind juni.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.