IMG_9481

Leuven stelt horecagids 2019 voor

In het Leuvense stadhuis is de horecagids 2019 voorgesteld. Het boekje, dat op 30.000 exemplaren gedrukt wordt, somt horecazaken in Leuven en de buurgemeenten op, om de (shoppende) Leuvenaars en de toeristen wegwijs te maken in het aanbod.

De horecagids kent een lange traditie. Intussen is de gids al aan zijn 31ste editie toe. In het nieuwe boekje zweren de uitgevers trouw aan het bekende recept: een overzicht van heel wat horecazaken (cafés, hotels en restaurants) in Leuven en de deelgemeenten.

22 nieuwe handelszaken (netto)

Dat er in Leuven sinds de vorige editie netto 22 nieuwe horecazaken zijn bijgekomen, 26 zaken deden de deuren open, vier zaken gingen failliet of stopten, is volgens het stadsbestuur het bewijs dat Leuven nog altijd een grote aantrekkingskracht uitoefent op shoppers en toeristen. “We hebben niet alleen een van de grootste brouwerijen ter wereld op ons grondgebied”, vertelt schepen van Toerisme Denise Vandevoort. “Maar er zijn in de stad ook heel wat mensen die op culinair vlak bezig zijn met het uitbouwen van smaken in zowel eten als drank. En dan merk je dat onze restaurants ook hogere scores behalen in bijvoorbeeld The Gault&Millau.”