Nieuws Vlaams Brabant Leuvenaar laat je tussen bomen wonen

Leuvenaar laat je tussen bomen wonen

Leuvenaar laat je tussen bomen wonen

boomhutEen luxueuze boomhut kopen, met twee slaapkamers, een keuken, badkamer, warmtepomp en een sauna. In het buitenland kenden ze het al, maar nu heeft deze nieuwe woonvorm voor het eerst ook zijn weg naar ons land gevonden. En ze hebben er een naam voor: treelofts. Als het van James Mennekens uit Erps-Kwerps afhangt, moet dit de nieuwste hype worden voor Vlamingen die op zoek zijn naar een originele, luxueuze vakantiewoning.
Leuvenaar James Mennekens, die nu in Erps-Kwerps woont, is de vroegere CEO van Center Parcs (Pierre & Vacances). Hij haade de treelofts naar ons land en laat er de komende maanden enkele tientallen bouwen. De eerste treeloft werd neergepoot in Henegouwen, in het vakantiebos Your Nature. Het gaat om een huzarenstuk van 57 vierkante meter en een gewicht van meer dan één ton. Volledig in hout, op 3,5 meter hoogte, en helemaal in harmonie met de natuur. Het lijkt misschien op een boomhut, maar de treeloft telt twee verdiepingen, evenveel terrassen en slaapkamers, een keuken en badkamer, wifi en zelfs een sauna.Om de treelofts 3,5 meter hoog te krijgen – en te houden – wordt niets aan het toeval overgehouden. Zo worden twaalf steunpalen acht meter diep de grond ingeboord.

“De Vlamingen die onze eerste treeloft al gezien hebben, reageren bijzonder enthousiast”, zegt James Mennekens. “Dit is wat de Vlaming anno 2016 wil: genieten van de wijds uitgestrekte natuur, maar niet zonder de nodige luxe.” En luxe, daar blinken de Belgische treelofts in uit. “De lofts die wij hier bouwen, vind je nauwelijks in Europa”, zegt Mennekens. “Ze zijn voorzien van elektriciteit, stromend water, maar zijn ook helemaal energieneutraal, er is wifi voorzien, en je kunt in alle rust genieten van een sauna.”

De treelofts kunnen vanaf volgend jaar gehuurd worden voor zo’n 150 euro per nacht. Een treeloft kopen, kan ook, voor 190.000 euro. Origineel is zo ene treeloft zeker, voorlopig worden er slechts 36 gebouwd. Wie zelf wil “ervaren” hoe wonen in een luxueuze boomhut aanvoelt, kan van 24 tot 26 juni de eerste treeloft van ons land uitproberen in Your Nature, in het Henegouwse Antoing.

Hier kun je de bouw van de eerste treeloft bekijken:

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.