Leuvense ontwikkelingen rond oogtherapie krijgen toegang tot smak vers geld

LEUVEN - Oxurion, het Leuvense biofarmaceutisch bedrijf dat de volgende generatie standaardzorgtherapie├źn (voor de achterkant) van het oog ontwikkelt, maakt vandaag bekend dat het akkoord is gegaan met een kapitaalverplichting van maximaal 30 miljoen euro met de Franse Negma Group.

Negma Group is een in Parijs gevestigde financiële instelling die zich richt op het ondersteunen van groei en het vastleggen van waarde door middel van een multistrategiebenadering. Negma Group heeft toegezegd om in te schrijven op maximaal 30 miljoen aan eigen vermogen in tranches over een periode van 12 maanden door middel van verplicht converteerbare obligaties waarvan het moment van opname en het opnamebedrag bepaald wordt door Oxurion.

“Ik ben blij dat we overeenstemming hebben bereikt over deze flexibele financieringsovereenkomst, die onder onze controle staat en naar eigen goeddunken kan worden uitgeoefend. Toegang tot deze fondsen zal ons in staat stellen om ons te concentreren op de voortgang van onze twee opwindende nieuwe en gedifferentieerde kandidaat-geneesmiddelen die potentiële marktkansen van meer dan 12 miljard dollar hebben, voorbij de belangrijkste omslagpunten van de waarde in 2021 en 2022”, zegt CEO Patrick De Haes van Oxurion.

Oxurion verwacht de eerste klinische gegevens van haar belangrijkste kandidaat-geneesmiddel THR-149 later dit jaar. THR-149 is een plasmakallikreïne-remmer die wordt ontwikkeld als een potentiële nieuwe zorgstandaard voor diabetisch macula-oedeem (DME) -patiënten, die minder goed reageren op anti-VEGF-therapie.

Halverwege het jaar verwacht Oxurion een fase 2 klinische studie met THR-687 in DME te starten. THR-687 is een potentiële eerstelijnsbehandeling voor alle DME-patiënten. THR-687 heeft ook het potentieel om verbeterde behandelresultaten te leveren voor patiënten met natte leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (natte LMD) en retinale veneuze occlusie (RVO).