Nieuws Vlaams Brabant Leuvenaars winnen Reynolds Cup

Leuvenaars winnen Reynolds Cup

Het team van Qmineral.

Leuvenaars winnen Reynolds Cup

LEUVEN – Het Leuvense analyselab Qmineral Analysis & Consulting, gevestigd aan de Gaston Geenslaan in Heverlee, heeft voor de tweede keer op rij de prestigieuze Reynolds Cup gewonnen. Het lab was in staat om drie samengestelde mineralen stalen op een accurate manier te analyseren. 

Qmineral Analysis & Consulting mag met deze zege meteen ook de handen uit de mouwen steken want het bedrijf heeft de eer om de volgende editie van de Reynolds Cup te organiseren. Deze vindt plaats in 2022.

Aan de start van de wedstrijd kwamen dit jaar maar liefst 76 testlabs uit 20 landen. De Reynolds Cup wordt ook wel eens de wereldbeker van de kwantitatieve mineralogie genoemd. De wedstrijd is er gekomen nadat belangrijke spelers uit de olie-en gasindustrie merkten dat analyseresultaten aanzienlijk verschillen vertoonden, wat een serieuze impact kan hebben op onder andere de veiligheid, producten en processen. Daarom focust deze wedstrijd op de kwaliteit van het onderzoek.

Deelnemers moeten drie toegestuurde samengestelde stalen onderwerpen aan een kwantitatieve materialenanalyse (ook belangrijk in sectoren gezondheid en veiligheid, mining,..). Het lab dat het best de structuur, samenstelling en fysieke eigenschappen van elk staal kan achterhalen, wint de cup, die sinds 2000 door de Clay Minerals Society wordt uitgereikt. “Voor ons is het een hele eer dat we de prijs voor de tweede keer op rij winnen”, zegt Gilles Mertens, CEO van Qmineral in een bericht op de website van het bedrijf. “Maar bovenal bewijst het het kwalitatieve onderzoekswerk van onze mensen.”

 

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Boortmeerbeek, Leuven
Boortmeerbeek

8 falingen

LEUVEN/BOORTMEERBEEK/ROTSELAAR/TERVUREN/SCHERPENHEUVEL - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 8 bedrijven failliet verklaard.        Lees meer

Roosdaal
Roosdaal

Doek valt over frisdrankproducent

ROOSDAAL - Minak, de vennootschap achter water-en frisdrankproducent Léberg uit Roosdaal, is door de ondernemingsrechtbank van Brussel failliet verklaard. De… Lees meer