2 Credit: Oxurion.

Bedrijf benoemt nieuwe CEO

LEUVEN – Oxurion, een in Leuven gevestigd biofarmaceutisch bedrijf dat oogheelkundige therapieën ontwikkelt, heeft Tom Graney aangesteld als CEO. Graney volgt Patrik De Haes op, die na 14 jaar als CEO heeft besloten om de dagelijkse leiding van het bedrijf te verlaten. Hij wordt voorzitter van Oxurion. Thomas Clay, de vertrekkende voorzitter, blijft in de raad van bestuur.

Tom Graney kwam in oktober 2020 bij Oxurion als CFO en heeft meer dan 25 jaar ervaring in senior financiën, strategie, bedrijfsontwikkeling en operationele functies, waaronder meest recent enkele CFO-rollen bij Generation Bio, Vertex Pharmaceuticals en Ironwood Pharmaceuticals. Eerder in zijn carrière werkte hij 20 jaar bij Johnson en Johnson (Ethicon, Tibotec en Janssen). Tom is ook lid van het bestuur van AC Immune.

Tom Graney, de nieuwe CEO van Oxurion: “Ik ben erg vereerd om de CEO van Oxurion te worden terwijl we ons plan uitwerken om een ​​belangrijk oftalmologisch bedrijf op te richten dat gebaseerd is op uitzonderlijke wetenschap. Ik ben ervan overtuigd dat met THR-149 en THR-687, twee veelbelovende en gedifferentieerde nieuwe kandidaat-geneesmiddelen, in combinatie met ons buitengewoon getalenteerde team, Oxurion het potentieel heeft om met succes een breed scala aan retinale vaataandoeningen aan te pakken. Dit zou ons in staat stellen aanzienlijke waarde te genereren voor patiënten, betalers en aandeelhouders."

Graney volgt Patrik De Haes op, die na 14 jaar als CEO heeft besloten om de dagelijkse leiding van het bedrijf te verlaten. Hij wordt voorzitter van Oxurion. Thomas Clay, de vertrekkende voorzitter, blijft in de raad van bestuur.