Nieuws Vlaams Brabant Leuvens bier op WK voetbal in Rusland

Leuvens bier op WK voetbal in Rusland

Leuvens bier op WK voetbal in Rusland

AB InBev mag volgend jaar bier verkopen op het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. De Leuvense brouwer stuurt het Amerikaanse Budweiser en het Russische Klinskoye naar de wei.

De Leuvense biergigant heeft de exclusieve rechten verworven om bier te verkopen in de Russische stadions tijdens het WK in 2018. Dat heeft Konstantin Tamirov, marketinghoofd van de Russische divisie van de brouwerij, gezegd.

AB InBev denkt dat de bierverkoop in de volgende twee jaar in Rusland vijf tot zes procent zal toenemen. Het bedrijf baseert zich daarvoor op ervaringen tijdens vorige voetbaltoernooien.

Het contract heeft nog een tweede luik. AB InBev mag ook bier verkopen tijdens de Confederations Cup van dit jaar in hetzelfde Rusland. Dat is een voetbaltoernooi voor landenteams dat om de vier jaar wordt georganiseerd door de wereldvoetbalbond Fifa. Het toernooi gaat tussen de kampioenen van de zes overkoepelende continentale voetbalbonden, aangevuld met de wereldkampioen en het organiserende land.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.