Nieuws Vlaams-Brabant Leuvens biotechbedrijf zet schouders onder corona-onderzoek

Leuvens biotechbedrijf zet schouders onder corona-onderzoek

Leuvens biotechbedrijf zet schouders onder corona-onderzoek

LEUVEN – Het Leuvense biotechnologiebedrijf ViroVet stelt zijn expertise, onderzoeksmedewerkers en een deel van zijn onderzoeksfaciliteit ter beschikking  om het corona-onderzoek en de monstertests in België te ondersteunen. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. 

Het bedrijf zegt een duidelijke morele verplichting te hebben om een ​​deel van zijn activiteiten in te zetten in de strijd tegen het coronavirus.  “Ons onderzoeksteam heeft de relevante expertise en training”, zegt Nesya Goris, Chief Development Officer en mede-oprichter van ViroVet. “Omdat ons bedrijf zich richt op virale ziekten, zijn onze laboratoria en procedures perfect geschikt en staan ​​we klaar om te helpen.” Het bedrijf bevestigt dat het zijn uitbestede onderzoeken naar veterinaire vaccins en antivirale middelen zal voortzetten.

ViroVet 

ViroVet ontwikkelt zowel antivirale geneesmiddelen als door plasmiden opgestart levend verzwakt virus of PLLAV-vaccins. Het bedrijf (2015°) is actief in onder meer de veeteelt. ViroVet is een spin-out van Aratana Therapeutics nv (het vroegere Okapi Sciences nv). ViroVet wil de veiligheid en productiviteit in de veeteelt beschermen en verbeteren met behulp van baanbrekende technologie rond virusbestrijding.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.