Nieuws Vlaams-Brabant Leuvens communicatiebureau genomineerd voor Solidariteitsprijs 2022 voor parkinson-campagne

Leuvens communicatiebureau genomineerd voor Solidariteitsprijs 2022 voor parkinson-campagne

Leuvens communicatiebureau genomineerd voor Solidariteitsprijs 2022 voor parkinson-campagne

LEUVEN – Het Leuvense Xpair Communication is één van de genomineerden voor De Standaard Solidariteitsprijs 2022 met een advertentie voor de Vlaamse Parkinson Liga.

De wedstrijd geeft communicatiebureaus en non-profitorganisaties de kans om paginagroot hun boodschap uit te dragen. Met de ingezonden advertentie vestigt Xpair de aandacht op de impact die de diagnose van parkinson heeft voor de patiënt en diens omgeving.

“Als het verdict ‘Parkinson’ valt, zakt de grond onder je voeten weg”, volgens Dirk Remmerie van Xpair. “Het is als een aardbeving in je persoonlijke leven, een lifequake. Het onbeschrijfelijke gevoel probeerden we te vatten in een beeld waar je even stil van wordt. Om daar meteen de positieve boodschap van de Vlaamse Parkinson Liga aan vast te koppelen: de tocht is niet gemakkelijk, daar moeten we geen doekjes rond winden, maar je staat er niet alleen voor. Het is vanuit dat perspectief dat wij samen met de Vlaamse Parkinson Liga elke drie maanden het magazine Parkoers realiseren.”

Lotgenoten

“Wij zijn een ledenvereniging van lotgenoten. Samen zorgen we ervoor dat mensen met de ziekte van Parkinson alle kansen krijgen op een kwaliteitsvol leven”, zegt Annick Hirschböck over de missie van de Liga. “Bij ons ben je aan het juiste adres voor betrouwbare en verstaanbare informatie, een babbel met ervaringsdeskundigen of allerlei activiteiten. We stimuleren grensverleggend wetenschappelijk onderzoek in de hoop op een betere controle van de symptomen of, beter nog, een wereld zonder Parkinson.”

Uit de 20 genomineerde advertenties kiest zowel een jury als het publiek een winnaar. Stemmen kan van 15 tot en met 28 augustus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.