Nieuws Vlaams-Brabant Leuvense blikvanger wint “Oscar” van de vastgoedsector

Leuvense blikvanger wint “Oscar” van de vastgoedsector

Leuvense blikvanger wint “Oscar” van de vastgoedsector

LEUVEN – Het nieuwe hoofdkantoor van Cera langs de Muntstraat in Leuven heeft een “Oscar” gewonnen op de RES Awards, de “Oscars” van de vastgoedsector, in Knokke. 

Het nieuwe hoofdgebouw van coöperatie Cera won in de categorie ‘Beste Project voor Institutionele Investeerders’. Het project is een realisatie van de Gentse architecten Robbrecht & Daem, het Leuvense AR-TE en Studio Roma. Het nieuwe gebouw is de opvolger van het Herman Teirlinck-gebouw in Brussel, een realisatie die vorig jaar aan het langste eind trok in dezelfde categorie.

Argumentatie 

“Het project Cera is niet alleen bijzonder door de tact waarmee de historische monumenten een injectie aan moderniteit hebben gekregen, met de restauratie van de historische panden keert Cera ook terug naar de roots van de ‘Volksbank van Leuven’ in het hart van de stad. Dit is de perfecte symbiose tussen oud en nieuw, alsof het er altijd was. Deze respectvolle integratie in de binnenstad van Leuven is compleet door de harmonie en interactie tussen interieur en exterieur. Het geheel oogt licht, statig en straalt tegelijk een toegankelijke sereniteit uit. De Leuvenaars zelf hebben het gebouw al aanvaard als een nieuw stukje erfgoed en dat is in een architecturaal rijke binnenstad als die van Leuven een sterke prestatie”, argumenteerde de jury de keuze.

Real Estate Society 

De RES Awards werden donderdag uitgereikt. Ze zijn een initiatief van de Real Estate Society, de vereniging van vastgoed- alumni van de Antwerp Management School. Het was de tweede editie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.