Nieuws Vlaams Brabant Leuvense brouwer lonkt naar frisdranken

Leuvense brouwer lonkt naar frisdranken

Leuvense brouwer lonkt naar frisdranken

abinbevAB InBev neemt geen gas terug. Door de recente overname van SABMiller promoveerde het tot grootste bierconcern ter wereld. De Leuvense brouwer denkt er nu aan om een nieuwe markt aan te boren: die van de frisdranken. Daarbij valt de naam van Coca-Cola.

De kleine Leuvense brouwer van weleer die de wereldgigant Coca-Cola overneemt? Nog niet lang geleden was dit een ondenkbaar scenario. Anno 2016 leunt het dichter aan bij de realiteit dan bij fictie. Binnenskamers wordt daar blijkbaar al een tijdje over gespeculeerd. Net als over andere grote overnames.

De Belgische familiale aandeelhouders reageren naar verluidt afwachtend. De families kregen te horen dat bier de kernactiviteit is en voorlopig ook blijft. De integratie van SABMiller sloprt nu alle tijd en energie op. Volgens eigen schattingen zal die operatie eerst in 2020 of zelfs 2022 voltooid zijn.

De familiale aandeelhouders, die 53 procent van de aandelen controleren, hebben vorige week hun overeenkomst verlengd met nog eens tien jaar, tot eind augustus 2034. Die verlenging was nog niet gepland. Met de versnelde verlenging willen de families aan het management en de markten verduidelijken dat continuïteit en stabiliteit van de onderneming prioritair zijn.

Aan de verlenging van het aandeelhouderspact werd bijna een jaar gewerkt. De Belgen hebben drie centrale aandeelhouderstakken, met daaronder diverse holdings.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.