Samenwerking

Leuvense dataverwerker Vaultspeed haalt 15,1 miljoen euro op

VaultSpeed, een bedrijf voor geautomatiseerde gegevenstransformatie, heeft 15,1 miljoen euro opgehaald. Deze financieringsronde werd geleid door Octopus Ventures, een van de grootste en actiefste durfkapitaalinvesteerders in het VK en Europa, met een extra participatie van de huidige hoofdinvesteerder Fortino Capital, PMV en BNP Paribas Fortis Private Equity. De Leuvense start-up wil de opbrengst gebruiken om zijn sterke internationale aanwezigheid uit te breiden, in het bijzonder in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, en de automatiseringsmogelijkheden van het platform verder te ontwikkelen.

VaultSpeed werd vier jaar geleden in België gelanceerd met zaaikapitaal van de Cronos Groep en Fortino Capital, en heeft gegevenstransformatie opnieuw ontworpen. Vaultspeed's software voor Data Warehouse Automation ondersteunt data managers door de gehele levenscyclus (ontwerp, bouw en onderhoud) van hun Data Vault (datamodelleringsmethode) te versnellen en te automatiseren.

Data Vault-technologie benadert het centraliseren van bedrijfsgegevens voor bedrijfsanalisten op een innovatieve manier en levert de essentiële real-time inzichten die bedrijfsleiders nodig hebben om beslissingen te nemen.

Omzet verdrievoudigen tegen 2025

VaultSpeed biedt zijn automatiseringsoplossingen al aan wereldwijde ondernemingen aan, vooral in de financiële, gezondheidszorg- en nutsvoorzieningensector. Het bedrijf is strategische samenwerkingsverbanden aangegaan met Snowflake, Microsoft en Databricks, en heeft een netwerk van meer dan 30 servicepartners ontwikkeld om klanten op wereldwijd ten dienste te staan.

“Alle datateams willen de productiviteit en flexibiliteit vergroten. We automatiseren elke stap van hun datawarehouse of -lakehouse in de cloud. Van installatie tot onderhoud en meer”, zegt Piet De Windt, CEO en medeoprichter van VaultSpeed. “We kijken ernaar uit om samen te werken met Octopus Ventures. Ze deelden vanaf het begin onze ambitie om de cloudgegevensmarkt radicaal te veranderen. Met deze financiering willen we onze omzet tegen 2025 verdrievoudigen.”

“De automatisering van datawarehouses vervangt aan een snel tempo traditionele manieren om datawarehouses aan te maken die ondoeltreffend en verouderd worden”, zegt Paul Davidson, partner van Octopus Ventures. “VaultSpeed heeft een automatiseringsplatform zonder code ontwikkeld, wat volgens ons de beste oplossing is om de moderne uitdagingen rond data-engineering aan te pakken. Daarvoor is het vaak nodig om projecten rond bedrijfsinformatie of analyses eerder in een paar uur dan een paar maanden uit te voeren. We zijn blij dat we samenwerken met Piet en Dirk, die hun visie voor hun oplossing tot dusver goed hebben uitgevoerd. We zijn ervan overtuigd dat we hen kunnen helpen om hun ambitieuze plannen voor internationale uitbreiding sneller door te zetten."