Nieuws Vlaams Brabant Leuvense healthtechspeler houdt Belgische eer hoog op EIT Digital Challenge

Leuvense healthtechspeler houdt Belgische eer hoog op EIT Digital Challenge

icometrix biedt het evalueren van hersenscans als dienst aan. iso800 mocht het team en de werking in beeld brengen.

Leuvense healthtechspeler houdt Belgische eer hoog op EIT Digital Challenge

LEUVEN – Het Leuvense healthtechbedrijf icometrix is de enige Belgische vertegenwoordiger in de finale van de EIT Digital Challenge 2020. Deze onderscheiding is bedoeld voor digitale scale-ups met een opmerkelijk product, dat gebaseerd is op geavanceerde en moeilijk te reproduceren digitale technologie (‘deep tech’). 

De Europese organisatie voor educatie, innovatie en scale-up acceleratie EIT Digital heeft voor de EIT Digital Challenge 2020 twintig deep tech scale-ups genomineerd die in de finale op 12 november strijden om 350.000 euro aan prijzen, waarmee verdere groei gefinancierd kan worden. De onderscheiding die voor het 7de opeenvolgende jaar wordt georganiseerd, is bedoeld voor digitale scale-ups met een onderscheidend product, dat gebaseerd is op geavanceerde en moeilijk te reproduceren digitale technologie (‘deep tech’). De finalisten zijn actief op al de terreinen waarop EIT Digital zich richt: digitale technologie, digital steden, digitale industrie, digitaal welzijn en digital finance.

Crème de la crème 

De twintig finalisten werden gekozen uit 403 kandidaten uit 11 verschillende Europese landen. Healthtechbedrijf Icometrix uit Leuven (met CEO Wim Van Hecke) is de enige Belgische vertegenwoordiger in het lijstje. Icometrix is de wereldleider in softwareoplossingen voor het verkrijgen van klinisch zinvolle gegevens uit hersen-MR- en CT-scans voor patiënten met neurologische aandoeningen zoals bijvoorbeeld multiple sclerose, hersentrauma, epilepsie, dementie, Alzheimer en Parkinson. De volledig geautomatiseerde icobrain software van icometrix is FDA gezuiverd en CE gelabeld en maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om ziektespecifieke hersenstructuren bij individuele patiënten te kwantificeren. Vandaag de dag is icometrix internationaal actief en wordt het gebruikt in meer dan 100 klinische praktijken. Daarnaast werkt icometrix samen met zorgverleners en farmaceutische bedrijven aan de evaluatie van geneesmiddelenonderzoek voor neurologische aandoeningen.

Gemiddeld 1,5 miljoen omzet 

Gemiddeld hadden de 20 finalisten in 2019 een omzet van 1,5 miljoen euro, bieden ze werk aan gemiddeld 31 medewerkers en hebben ze de afgelopen jaren 5,6 miljoen aan investeringen binnengehaald. De vijf winnaars worden bekendgemaakt tijdens een online award uitreiking.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.