Nieuws Vlaams Brabant Leuvense Klimaatweek ook voor bedrijven

Leuvense Klimaatweek ook voor bedrijven

Leuvense Klimaatweek ook voor bedrijven

logo_lkn2030“Tegen 2030 wil de stad Leuven haar invloed op het klimaat wegwerken in het voordeel van de stad, haar inwoners, haar bezoekers; in het voordeel van wie er woont, werkt, leeft”, zegt Katrien Rycken Voorzitter Projectcoördinator Leuven Klimaatneutraal 2030. “Samen met intussen meer dan 320 partners ijvert vzw Leuven Klimaatneutraal 2030 voor een aantrekkelijke, gezonde en duurzame stad. Mobiliteit speelt hierin een cruciale rol. De Leuvense Klimaatweek, dit jaar aan haar vijfde editie toe, zoomt dan ook verder in op dit thema. De meeste workshops, debatten, voorstellingen en activiteiten verkennen verder de toekomst van onze mobiliteit en onze publieke ruimte. Het wordt bovendien meer dan een week die ons aan het denken zet over waar we met de toekomst van onze stad naartoe kunnen. Het wordt ook een week waarin we kunnen aantonen dat we – door samen onze schouders onder de stadsbrede klimaatuitdaging te zetten – wel degelijk het verschil kunnen maken.”

Op 2 mei wordt M-app gelanceerd. De mobiliteitsproblemen van het bedrijventerrein in Haasrode zijn gekend, M-app kan een deel van de weg naar een oplossing zijn. M-App is een gps-applicatie voor de werknemers van het bedrijventerrein die het mogelijk maakt het dagelijks woon-werkverkeer naar en van het bedrijventerrein Haasrode te registreren. Deze registratie geeft de beleidsmakers een accuraat beeld over de mobiliteitssituatie en levert hen waardevolle inzichten waarmee ze het mobiliteitsbeleid kunnen verduurzamen. Bovendien krijgen deelnemers gepersonaliseerd advies zoals een alternatieve route of een beter tijdstip voor een verplaatsing. De campagne loopt de hele maand mei, de eerste resultaten zullen beschikbaar zijn vanaf juni.

Dinsdag 10 mei van 13 tot 16.30 uur is er bij Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant aan de Tiensevest 170 in Leuven een infosessie ‘Klimaatneutraliteit in kantoren’ Een duurzame gedragsverandering is behoorlijk lastig. Individuen die hoezeer ze hun best ook doen, toch telkens in dezelfde valkuil stappen. Of bedrijfsleiders die al jaren bezig zijn met duurzaam ondernemen, maar die toch blijven aanlopen tegen een groot aantal ‘tegenstanders’. Onder begeleiding van een ervaringsdeskundige van Forma, word je tijdens deze sessie op weg gezet worden tot het motiveren, sensibiliseren en aansturen van je medewerkers.

Meer informatie op www.leuvenklimaatneutraal.be

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.