Nieuws Vlaams Brabant Leuvense M-app brengt woon-werkverkeer in kaart

Leuvense M-app brengt woon-werkverkeer in kaart

Leuvense M-app brengt woon-werkverkeer in kaart

????????????????????????????????????

De initiatiefnemers van de M-app.

In Leuven werd de M-app voorgesteld. Dat is de eerste applicatie in ons land die de woon-werkbewegingen van werknemers analyseert. Doel is een beter mobiliteitsbeleid. Niet toevallig past de innovatie in de plannen om het bedrijventerrein Haasrode in Leuven beter bereikbaar te maken.

De app verzamelt data met een drieledig doel. De toepassing wil gebruikers alternatieven aanbieden voor hun verplaatsingen: andere vervoersmiddelen, tijdstippen en routes. Voorts moet de app bedrijven input geven voor hun mobiliteitsplannen. En ten derde moet de toepassing overheden data verschaffen om hun beleid vorm te geven en te onderbouwen.

De app registreert het verplaatsingsgedrag van de gebruiker en geeft onmiddellijk advies voor frequente bestemmingen. Op de achtergrond worden anonieme data verzameld om inzicht te krijgen in de manier waarop verschillende types van mobiliteitsgebruikers zich naar het bedrijventerrein begeven.

Hierdoor biedt de M-app interessante inzichten voor drie doelgroepen. De gebruikers krijgen individueel reisadvies om te voet, met de fiets, het openbaar vervoer, een (deel)wagen of een combinatie op hun bestemming te geraken.

“Deze app is een eerste stap naar betere en meer bewuste mobiliteit van en naar het bedrijventerrein”, zegt Peter Van Biesbroeck, directeur van Voka Vlaams-Brabant. “Vanuit onze werking met de bedrijven via het bedrijfsparkmanagement rees de vraag naar data om verkeersstromen beter in beeld te brengen. Het bedrijventerrein van Haasrode was de uitgelezen plaats om de app in de praktijk te testen, met al de verkeersstromen en bijhorende mobiliteitsproblemen.”

De M-app is een gezamenlijk initiatief Van Voka Vlaams-Brabant, de universiteit van Gent, Mobiel 21, de stad Leuven, Interleuven en de gemeenten Bierbeek en Lubbeek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.