Leuvense milieuconsultant Tauw neemt Geosan over

TauwMilieuconsultant Tauw uit Wijgmaal (Leuven) neemt bodemexpert Geosan over. Tauw Group is de toonaangevende Europese aanbieder van duurzame oplossingen voor een betere leefomgeving. De industriële klanten van Tauw en Geosan krijgen daardoor een sterke impuls van deskundigheid om hen te helpen en te begeleiden bij het oplossen van milieuproblemen, het naleven van actuele regels en voorschriften en het verbeteren van hun duurzaamheid.

Tauw België verwierf de aandelen van Geosan. “Groei door overname is een strategische prioriteit van Tauw”, zegt afgevaardigd bestuurder Hervé Keirsse. “We hebben de ambitie om tegen 2020 het volledige Belgische territorium af te dekken. Door de handen in elkaar te slaan met een kerngezonde speler als Geosan doen we een belangrijke stap in die richting.

“Geosan, opgericht in 1989, is een van de eerste Belgische bodemdeskundigen. Een gevestigde waarde met een goede reputatie, een sterke regionale aanwezigheid en een financieel gezonde structuur. Door de aandelen van Geosan te verwerven vergroot Tauw het marktaandeel en verbetert het de marktpenetratie in Oost- en West-Vlaanderen en in Brussel. Het biedt ook opportuniteiten om de bouw- en vastgoedsector verder te veroveren, een ambitie dGeosan en Tauw delen.”

Tauw heeft naast Leuven ook kantoren in Gembloux en Lokeren. De zestig medewerkers genereren een jaaromzet van 7,5 miljoen euro. De jaaromzet van Geosan bedraagt 2,8 miljoen euro met 28 medewerkers.

Tijdens een integratieperiode van minstens twee jaar blijven de bedrijven samen bestaan. Ondertussen zullen ze elkaars positie op de Belgische markt verstevigen, in het bijzonder voor de aanpak van bodem- en grondwaterverontreiniging en de (her)ontwikkeling van sites.