Nieuws Vlaams-Brabant Leuvense ondernemer zet schouders onder durffonds voor hightech hardware producten

Leuvense ondernemer zet schouders onder durffonds voor hightech hardware producten

Credit: Comate.

Leuvense ondernemer zet schouders onder durffonds voor hightech hardware producten

LEUVEN – De ontwikkeling van hardware producten kost bakken geld. Om innovatieve hardware startups een kans te geven, heeft Wouter Foulon van het Leuvense Comate samen met partner Alychlo een durffonds opgericht: Comate Ventures. Het fonds richt zich specifiek op hardware startups en wil innovatieve ondernemers een springplank bieden voor de ontwikkeling van hun hardware producten. 

Waterstofpanelen, een innovatief IoT device dat miljoenen liters water bespaart of een medisch toestel dat een techniek mogelijk maakt waarbij patiënten al 90 minuten na een invasieve heupoperatie terug kunnen wandelen. Het zijn maar enkele voorbeelden van innovatieve hardware producten die onze manier van leven veranderen.

Veel kapitaal nodig 

Het Leuvense Comate ontwikkelt al meer dan 10 jaar hoogtechnologische hardware producten. “De ontwikkeling van een hardware product is niet evident”, aldus Wouter Foulon, zaakvoerder van Comate en medeoprichter van Comate Ventures. “Vergeleken met bijvoorbeeld een software startup heb je in het begin van de ontwikkeling heel wat kapitaal nodig. Het is enorm belangrijk om de juiste keuzes te maken in het begin van het proces, maar hier hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast.”

Eerste financiële mogelijkheden

Het ingenieursbedrijf besloot om samen met partner Alychlo – het investeringsbedrijf van Marc Coucke – een durffonds op te richten, specifiek gericht op hardware startups. Met Comate Ventures willen de spelers bedrijven met een high-tech innovatief idee eerste financiële mogelijkheden bieden. “Mensen met schitterende ideeën hebben soms moeite met de eerste middelen op te halen voor de ontwikkeling van hun idee, waardoor de opstart vaak moeilijk wordt. Comate Ventures kan hen die springplank bieden op basis van onze expertise om op een zo efficiënt mogelijke manier tot het juiste product te komen”, besluit Foulon.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.