Nieuws Vlaams Brabant Leuvense ontwikkelaar Hoome bouwt assistentiewoningen in Zaventem

Leuvense ontwikkelaar Hoome bouwt assistentiewoningen in Zaventem

Leuvense ontwikkelaar Hoome bouwt assistentiewoningen in Zaventem

assistentiewoning zaventemProjectontwikkelaar Hoome uit Leuven bouwt in Zaventem vijftig nieuwe erkende assistentiewoningen. Een terrein aan de Imboekstraat wordt vanaf april 2017 omgevormd tot een nieuwbouwproject dat de naam Goodlife krijgt. De toekomstige bewoners zijn 65-plussers die in alle comfort willen genieten van hun oude dag met alle diensten en zorg bij de hand. Over een kleine twee jaar wordt het project opgeleverd.

Hoome specialiseerde zich in vastgoedprojecten die een antwoord bieden op de steeds veranderende behoeften en wensen in de samenleving. “Dit project heeft een zeer strategische ligging”, zegt Jason Jacobs, directeur bij Realis, de projectmakelaar van dienst. Omdat moderne en strakke projecten niet alleen voor jongeren zijn weggelegd, bedacht World in Motion Architecten een  tijdloos zorgvastgoedproject voor senioren met de toepasselijke naam Goodlife, verwijzend naar aangenaam wonen.

“Het zorgvastgoedproject is een initiatief van Hoome, dat de noden van de regio goed kent. Uit onderzoek van de studiedienst van de Vlaamse regering blijkt dat 16 procent van de inwoners in Zaventem 65-plus is. Tegen 2030 zal dat nog eens met 2,5 procent toenemen. Het is de bedoeling dat er volledig zelfstandig geleefd wordt, dat is een van de voorwaarden voor een erkende assistentiewoning. Hulp van buitenaf en zorg zijn binnen handbereik. In Zaventem zijn er alleen enkel assistentiewoningen van het OCMW. Daarom is er nood aan nieuwbouw.”

De prijzen starten vanaf 207.600 euro, exclusief kosten. Vandaag maakte fod Economie bekend dat een gemiddelde Belgische woning in 2016 207.721 euro kost. De beheersinstantie Zorgbeheer Midden-Vlaanderen en zorgpartner CM Sint-Michielsbond staan in voor het zorg- en dienstenaanbod. Het lanceringsevent vindt plaats op 7 september in Hof ten As in Steenokkerzeel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.