Nieuws Vlaams-Brabant Leuvense Penta Hotel krijgt ecolabel

Leuvense Penta Hotel krijgt ecolabel

Foto Penta Hotel

Leuvense Penta Hotel krijgt ecolabel

LEUVEN – Penta Hotel heeft een Green Key-label gekregen. Dat is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. “Het doet ons veel plezier dat onze inzet erkenning krijgt”, vertelt regiomanager Kristof Lemmens.

Bij Penta Hotel aan het Leuvense Alfons Smetsplein zijn de badkamers uitgerust met waterbesparende kranen en is wegwerpplastic uit den boze. Gasten die afzien van de dagelijkse schoonmaak in hun hotelkamer krijgen een jeton waarmee ze ofwel een gratis drankje krijgen aan de bar of een donatie doen aan een organisatie die bomen plant.

Volgens Kristof Lemmens, die aan het hoofd staat van de vier Penta Hotels in België, is Leuven een voorbeeldstad op het gebied van duurzaamheid en levenskwaliteit. En dus kan het hotel niet achterblijven.

 

Kristof Lemmens. Foto RR

“Het doel van de stad Leuven is om tegen 2050 volledig klimaatneutraal te zijn”, vertelt Lemmens. “Wij staan achter dit doel en dragen eraan bij met onze middelen. Het doet ons veel plezier dat onze inzet erkenning krijgt.”

Penta heeft ruim twintig hotels in heel Europa. In België is de hotelketen actief in Leuven, Brussel, Zaventem en Luik.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.