Nieuws Vlaams-Brabant Leuvense schoenenverkopers draaien overuren in webshop

Leuvense schoenenverkopers draaien overuren in webshop

Leuvense schoenenverkopers draaien overuren in webshop

LEUVEN – Erik Meulemans (55) en zijn partner Isabelle Mertens (55), zaakvoerders van de Leuvense schoenenzaken Mertens Schoenen, Classix en Authorised Shop Floris Van Bommel, draaien tijdens de coronacrisis overuren in hun webshop. “In vergelijking met de pre-coronaperiode is de online verkoop vertienvoudigd”, zegt Erik. 

Net als alle andere verkopers van niet noodzakelijke goederen en diensten moesten Meulemans en Mertens hun drie schoenenzaken in Leuven sluiten. Hun twaalf personeelsleden zijn technisch werkloos. Dat kan niet gezegd worden van de zaakvoerders want die zijn sinds de gedwongen sluiting druk in de weer in hun professionele webshop. De verkoop is sinds enkele weken gestegen met een factor 10 in vergelijking met de pre-coronaperiode. Mertens zet de verkochte schoenen met tientallen dozen tegelijkertijd af bij bpost (zie foto hieronder).

Toeters en bellen 

“7 tot 8 jaar geleden zijn we gestart met de investeringen in de webshop”, vertelt Erik. “Na al die jaren is onze online winkel uitgerust met alle mogelijke toeters en bellen zoals bijvoorbeeld een automatisch stockbeheer, 360° filmpjes en hoogkwalitatieve fotografie. Ondanks dat de webshop de verkoop in de fysieke winkels niet kan goedmaken, is het wel mooi om te zien dat de mensen ook onze online inspanningen en service appreciëren en de investeringen lonen.”

Na de crisis 

Familiebedrijf Mertens Schoenen wordt uitgebaat door de 8ste generatie en is met 292 jaar de oudste winkel van het land. Mertens heeft meer dan 100 merken in de rekken, en trekt (online) klanten aan uit binnen-en buitenland. “Ondanks dat we net als de collega’s uitkijken naar het einde van de coronacrisis heeft deze uitzonderlijke situatie toch ook positieve zaken opgeleverd. Heel wat nieuwe klanten hebben ons via de online verkoop ontdekt. Na de crisis zal een deel van die extra online verkoop allicht blijven. Het belang van een professionele webshop zal toenemen”, klinkt het.  De zaakvoerders en het personeel wacht wel erg drukke maanden wanneer de overheidsmaatregelen worden versoepeld. Er moet op korte tijd een overstock aan schoenen weggewerkt worden. “In juli komt de wintercollectie al binnen. Traditiegetrouw liggen de nieuwe schoenen tijdens het Groot Verlof al in de etalage van de winkels”, zegt Erik hierover.

Webshoppeninleuven

In zijn hoedanigheid van bestuurder van Liefst Leuven is Erik bekommerd om het retailgebeuren in de stad. Om de zware economische gevolgen van de coronacrisis te milderen kwam de online bundeling van Leuvense webshops/websites ter sprake, Meulemans stelde de site “webshoppeninleuven” voor. “In enkele dagen hebben we dat initiatief uit de grond gestampt. Iedere handelaar die dat wil kan zich aanmelden en linken naar zijn/haar webshop/website”, besluit Meulemans. Intussen telt webshoppeninleuven al ongeveer 250 aangesloten bedrijven/handelaars met een link naar hun webshop/website en social mediakanalen opgedeeld in 7 categorieën.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.