Nieuws Vlaams Brabant Leuvense schopt het tot ceo van Bancontact

Leuvense schopt het tot ceo van Bancontact

Leuvense schopt het tot ceo van Bancontact

Kim van Esbroeck wordt de nieuwe ceo van Bancontact. De 38-jarige Leuvense was tot nu toe commercieel directrice bij de betaalmaatschappij. Van Esbroeck volgt Kris De Ryck op, die zich volledig gaat toeleggen op Belgium Mobile ID.

Chief commercial officer Van Esbroeck dankt haar promotie naar de post van ceo aan de switch van De Ryck. Die leidde Bancontact gedurende vijf jaar en was al actief bezig met Belgium Mobile ID. Dat platform wil een mobiele identiteit ontwikkelen die een token of kaartlezer overbodig zou moeten maken.

Na een uitgebreide interne en externe selectieprocedure kwam Van Esbroeck als beste uit de bus. “Zij overtuigde ons unaniem met haar diepgaande kennis van de sector en met haar ambitieuze visie op de verdere ontwikkeling van het marktleiderschap van Bancontact”, zegt Ivo De Meersman, voorzitter van de raad van bestuur.

Na het behalen van masterdiploma’s fysica en artificiële intelligentie aan de KU Leuven begon Van Esbroeck haar loopbaan bij betaalspecialisten Integri (kwaliteitscontrole) en Clear2Pay (betaalsoftware). Ze heeft meer dan vijftien jaar ervaring in de wereld van kaartbetalingen. Van Esbroeck ambieert Bancontact in de toekomst “nog meer te laten aansluiten bij de reële behoeften van handelaars en eindgebruikers”.

Samen met De Ryck en technisch directeur Philippe Kempeners stond ze medio 2011 aan de wieg van het vernieuwde Bancontact Company. De banken besloten toen om hun Belgische betaalkaart toch niet te dumpen voor MasterCard, maar een nieuwe start te nemen met Bancontact.

Bij Bancontact was Van Esbroeck achtereenvolgens chief operations officer en chief commercial officer. In die functies was ze direct betrokken bij het openstellen van verwerkingen van Bancontact voor andere dienstverleners dan Worldline en bij de introductie van de mobiele app van Bancontact in 2014.

Bancontact registreerde het voorbije jaar ongeveer 1,4 miljard betaaltransacties, ruim zes procent meer dan in 2015. De app was goed voor 3,4 miljoen transacties. Bancontact is in handen van AXA Bank, Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.