Nieuws Vlaams Brabant Leuvense student-ondernemers krijgen voordelig statuut

Leuvense student-ondernemers krijgen voordelig statuut

Leuvense student-ondernemers krijgen voordelig statuut

student-ondernemerLeuvense studenten die naast hun studies ook een bedrijfje willen opstarten, kunnen vanaf 1 januari 2017 rekenen op een voordeliger statuut. Na goedkeuring van het statuut begin juli heeft de federale ministerraad nu het licht op groen gezet voor twee koninklijke besluiten met uitvoeringsmaatregelen.

Tegenwoordig zijn er heel wat creatieve en ondernemende studenten die naast hun studies ook een bedrijfje opstarten. De regering wil hen alle kansen geven om te proeven van het ondernemerschap en door te groeien.

Concreet zullen student-ondernemers kunnen genieten van een gunstiger tarief voor sociale bijdragen en eigen rechten opbouwen in de ziekte-en invaliditeitsuitkering. De eerste schijf van 1.500 euro van hun inkomen zal niet meer in rekening worden gebracht als bron van inkomsten. En ze kunnen fiscaal ten laste blijven van hun ouders.

De twee KB’s die de ministerraad heeft goedgekeurd, bepalen enerzijds de details rond de aanvraag van het statuut en de verificatie van de voorwaarden. Anderzijds tellen de periodes waarin de student-ondernemer een verminderde bijdrage betaalt voortaan ook mee voor de wachttijden rond arbeidsongeschiktheid, invaliditeit en moederschap.

Ondernemen wordt hiermee voor studenten even aantrekkelijk als jobstudent zijn. Het is ook belangrijk voor studenten die een begeleidingsprogramma volgen bij een erkende onderwijsinstelling, zoals duaal leren.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Leuven
Brussel

Van Avermaet ligt onder vuur

LEUVEN/BRUSSEL - Een aantal bestuurders van Bpost vindt dat CEO Jean-Paul Van Avermaet moet opstappen. Dat schrijft zusterkrant De Standaard.  Lees meer

Boutersem, Grimbergen
Boutersem

Connectimmo verkoopt telecomgebouwen

GRIMBERGEN/BOUTERSEM - Connectimmo, de vastgoedpoot van telecombedrijf Proximus, verkoopt telecomgebouwen in Grimbergen en Vertrijk (Boutersem).  Lees meer

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.