Nieuws Vlaams Brabant Leuvense tool houdt verkoopvaardigheden tegen het licht

Leuvense tool houdt verkoopvaardigheden tegen het licht

Leuvense tool houdt verkoopvaardigheden tegen het licht

LEUVEN – Het Leuvense bedrijf POP Consult & Coaching heeft een online tool gelanceerd, “Sales Skills Assessment”. Hiermee wil de onderneming individuen helpen om hun verkoopvaardigheden in kaart te brengen om deze ook verder te ontwikkelen.

 “Never waste a good crisis”, dachten POP Consult & Coaching-zaakvoerster Ann Rens en haar echtgenoot Luc Vanheule toen tijdens de eerste lockdown hun professionele activiteiten wat stil vielen. Ann en Luc hadden al langer het plan om hun expertises te bundelen. Ann heeft meer dan 25 jaar ervaring in HR en coaching en Luc kent het klappen van de zweep in internationale sales. Dus de tijd die midden maart vrij kwam, hebben ze benut om hun voornemen vorm te geven.

Het concept

“Over verkoopvaardigheden beschikken, is heel erg belangrijk. Niet alleen voor mensen die als sales professionals werken, maar ook voor zaakvoerders en zelfstandigen”, aldus Ann Rens. “Toen ik zelf de stap naar zelfstandige zette, heb ik heel erg gemerkt dat ik niet alleen goed moest zijn in wat ik deed, maar dat ik plots ook wel wat achtergrond moest hebben in sales en marketing. Om je sales skills op je eentje te ontwikkelen, is echt wel moeilijk, heb ik zelf ervaren. Investeren in je sales skills is evenwel vaak duur, daarom wilden wij een betaalbare oplossing ontwikkelen.”

Academisch gevalideerd 

POP Consult & Coaching werkte een framework uit, dat ze ook academisch lieten valideren. Vervolgens zochten ze een softwareontwikkelaar om hen te helpen de tool digitaal vorm te geven. Hiervoor gingen ze in zee met het Leuvense bedrijf Kunlabora. De tool werd in het Engels opgesteld zodat deze ook internationaal gebruikt kan worden.

Je doorloopt een vragenlijst en krijgt na afloop van de test in de gratis versie een algemene score op 100 te zien. “Belangrijk is dat die score als volgt gezien moet worden: 42 op 100 betekent dat je 58% groeipotentieel hebt”, licht Ann toe. Je hebt dan de mogelijkheid om een uitgebreid rapport te kopen. Dit rapport bevat wat meer info over de geteste items, een visuele weergave van je score, alsook de interpretatie ervan. Op basis van dit individuele rapport krijg je een duidelijk beeld van welke vaardigheden je verder kan ontwikkelen om te groeien in je sales rol.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Boortmeerbeek, Leuven
Boortmeerbeek

8 falingen

LEUVEN/BOORTMEERBEEK/ROTSELAAR/TERVUREN/SCHERPENHEUVEL - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 8 bedrijven failliet verklaard.        Lees meer