Nieuws Vlaams Brabant LindaCare lanceert OnePulse

LindaCare lanceert OnePulse

LindaCare lanceert OnePulse

 (v.l.n.r.): Shahram Sharif (LindaCare’s CEO), Pr. Dr. Frank Rademakers (Chief Medical Technology and Innovation Officer at UZ Leuven), Pr. Dr. Rik Willems (Cardiologist at UZ Leuven), Bart Van den Bosch (Chief Information Officer at UZ Leuven).

(v.l.n.r.): Shahram Sharif (LindaCare’s CEO), Pr. Dr. Frank Rademakers (Chief Medical Technology and Innovation Officer at UZ Leuven), Pr. Dr. Rik Willems (Cardiologist at UZ Leuven), Bart Van den Bosch (Chief Information Officer at UZ Leuven).

LindaCare, een digital health softwarebedrijf uit Leuven gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor het vanop afstand bewaken van patiënten met een chronische aandoening, kondigde eerder dit jaar een samenwerkingsakkoord aan met de Universitaire Ziekenhuizen van Leuven (UZ Leuven). Zo kan de opvolging van patiënten met een chronisch hartfalen die een Cardiac Implanted Electronic Device (CIED) geïmplanteerd kregen verbeterd worden.

Na een intense en succesvolle samenwerking met de fabrikanten van deze implantaten, inclusief Medtronic, Biotronik, St Jude Medical en Boston Scientific, brengt LindaCare nu de eerste versie uit van OnePulse die meteen ook geïmplementeerd wordt bij UZ Leuven.

De eerste versie van het product is een webgebaseerd softwareplatform voor het vanop afstand monitoren van patiënten met hartfalen en hartritmestoortnissen met een CIED, een groeiende populatie die vandaag wereldwijd ongeveer tien miljoen patiënten omvat.

LindaCare startte de ontwikkeling van OnePulse omdat het proces voor het vanop afstand opvolgen van CIED-patiënten inefficiënt was en zeer veel menselijke interactie vereiste, wat een potentieel risico voor de zorg voor de patiënt met zich meebrengt, en een obstakel vormt voor de verdere uitrol van telemonitoring. Zo worden verplegers en dokters nog steeds dagelijks geconfronteerd met de complexiteit die gepaard gaat met het gebruik van verschillende telemonitoringsystemen van verschillende CIED-fabrikanten.

Dankzij de nauwe betrokkenheid van het verplegend personeel en dokters van de afdeling cardiologie van UZ Leuven tijdens de implementatie van OnePulse en dankzij hun feedback, werden verschillende verbeteringen aangebracht aan bestaande functionaliteiten en werden ook nieuwe ontwikkelingen gepland voor toekomstige softwareversies. OnePulse werd ook succesvol geïntegreerd met “KWS”, het elektronische patiëntendossier dat ontwikkeld werd door UZ Leuven en uitgerold werd over de volledige Nexus Health ziekenhuisgroep.

“Ik ben zeer tevreden over de constructieve samenwerking tussen alle betrokken partijen, niet alleen binnen UZ Leuven zelf, maar ook met de CIED-fabrikanten”, zegt Nicolas Giraud, medeoprichter en COO van LindaCare. “Bij LindaCare willen we onze klanten steeds de beste installatie en dienstverlening bezorgen. Met een eerste klant als het UZ Leuven, dat bekend staat voor zijn hoge kwaliteitseisen, hebben we de lat meteen heel hoog gelegd.”

“Het tijdig opleveren van OnePulse en deze eerste installatie bij onze referentieklant UZ Leuven, zijn het resultaat van teamwork en samenwerking tussen beide organisaties. De initiële positieve feedback vanuit de markt, zelfs voorafgaand aan deze eerste release, geven ons het vertrouwen dat we met OnePulse ook een positieve impact kunnen hebben op het telemonitoren van CIED-patiënten binnen andere ziekenhuizen”, zegt Shahram Sharif, oprichter en CEO van LindaCare

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.