Nieuws Vlaams Brabant Lismont zet schouders onder gloednieuwe online marktplaats

Lismont zet schouders onder gloednieuwe online marktplaats

Lismont zet schouders onder gloednieuwe online marktplaats

LEUVEN/TIENEN – Steven Lismont, gewezen eigenaar van de Tiense online automarkt CarsOnTheWeb, heeft samen met twee vennoten Motomoxy opgericht. Motomoxy is een online marktplaats voor de verkoop en aankoop van elk type motor en scooter. Wim Geeroms is medebestuurder en Managing Director van de nieuwe onderneming. 

In februari 2019 nam stichter Steven Lismont definitief afscheid van zijn vanuit Tienen opererende online autoveiligsite CarsOnTheWeb. De Amerikanen van KAR Auction Services, een wereldwijde online B2B technologie- en herverkoopplatform voor gebruikte auto’s, nam de business over en herdoopte het Tiense bedrijf tot ADESA Europe.

Motomoxy 

Intussen deelt Lismont zijn passie voor mooie sportwagens met de Kempense wielerlegende Tom Boonen. Samen runnen ze het autobedrijf iconiccars. Onder de vleugels van het Zandhovense Andex, een B2B partner voor autodealers. Maar daarmee is niet alles gezegd. Samen met Wim Geeroms en een vennoot die liever op de achtergrond blijft, richtte Lismont recent een nieuwe online marktplaats voor moto’s en scooters op: Motomoxy.

Ruim netwerk 

“Dankzij zijn jarenlange ervaring in de automotive-sector beschikt Steven over een sterk netwerk dat hij aanwendt om kopers en verkopers vanuit heel de EU met elkaar in contact te brengen via dit gloednieuwe platform”, zegt Wim Geeroms, medebestuurder en Managing Director van Motomoxy. “Online een motor kopen verloopt vanaf nu vlot en bovenal veilig. Verkopers plaatsen hun motor op de website. Ze bepalen zelf de prijs of laten die bepalen door de experts van Motomoxy. Kopers kunnen vervolgens een bod uitbrengen en veilig betalen wanneer de motor aan hen wordt toegewezen. Handig extraatje: als dat nodig is regelt Motomoxy ook het transport van de motor. Zelfs over de landsgrenzen heen.” Enkel bij een succesvolle transactie betaalt elk van de partijen een vaste fee. Het is ook mogelijk een motor te verkopen aan Motomoxy, die vervolgens zelf een koper zal zoeken voor de tweewieler. Alle merken, types en modellen worden verhandeld via het online platform, ongeacht de leeftijd.

Toekomst en bedrijf 

Voorlopig zijn de diensten beschikbaar in België, Nederland, Duitsland en Polen. In de toekomst zal ook op de Franse en Italiaanse markt gewerkt worden. Bij Motomoxy hoopt men op termijn online enkele duizenden moto’s en scooters per jaar te verhandelen. Bij het bedrijf werken een 10-tal personen. De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Diestsestraat in Leuven, de operaties worden geleid vanuit de gebouwen van Andex in Zandhoven. info: https://www.motomoxy.com.

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Leuven
Leuven

Bekende cafébaas overleden

LEUVEN - De Leuvense horeca heeft maandag afscheid moeten nemen van Jaak Heelen, gewezen uitbater van café At The Bepop… Lees meer