Lizy_Afbeelding

Lizy haalt nieuw kapitaal op en krijgt steun van Marc Coucke

Lizy, een Belgisch bedrijf dat leasing van tweedehandsauto's aanbiedt, haalt 11,5 miljoen euro vers kapitaal op. Het mikt daarmee op marktleiderschap in Europa, klinkt het in een persbericht.

Lizy viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Klanten kunnen digitaal een leasecontract aangaan voor jonge tweedehandswagens. In België is het bedrijf daarmee naar eigen zeggen marktleider en intussen is het bedrijf ook in Frankrijk actief. De helft van de contracten is voor elektrische of hybride modellen.

Investeerders pompen nu opnieuw geld in het bedrijf. Een consortium van bestaande investeerders, waaronder de investeringsmaatschappij Alychlo van Marc Coucke, levert 4 miljoen euro voor de kapitaalverhoging. "Bij Alychlo investeren we in bedrijven die een duidelijke visie hebben", zegt Coucke. "Lizy is Belgisch, houdt zich aan de langetermijnplannen en heeft een grote focus op duurzaamheid."

Daarnaast stapt ook het Welvaartsfonds in het bedrijf, via een schuldenfinanciering van 7,5 miljoen euro. Dat fonds werd in augustus 2021 opgericht door PMV, de investeringsmaatschappij van de Vlaamse overheid, in samenwerking met een aantal banken en verzekeraars.

Met het extra kapitaal wil Lizy verder uitbreiden in Frankrijk, maar er wordt ook gekeken naar nieuwe Europese markten.