Nieuws Vlaams-Brabant Lokale Rotaryclub schenkt tien overlevingsboxen aan rampgebied

Lokale Rotaryclub schenkt tien overlevingsboxen aan rampgebied

Foto Shelterbox

Lokale Rotaryclub schenkt tien overlevingsboxen aan rampgebied

REGIO – De reeks van krachtige aardbevingen in het zuiden van Turkije en noorden van Syrië heeft ook Rotaryclub Gaasbeek – Pajottenland enorm aangegrepen. De vereniging onderneemt meteen actie en schenkt tien shelter boxen aan het rampgebied. Goed voor een bedrag van 7.500 euro.

“Shelter Box is een organisatie uit Rotary ontstaan, die noodhulp bij grote rampen in de wereld binnen de 24 uur ter plaatse heeft”, legt Kris Lissens, voorzitter van Rotaryclub Gaasbeek – Pajottenland vzw, uit.

“Het gaat om overlevingspakketten met tenten en basismateriaal om gezinnen meteen een tijdelijk onderkomen te geven. Dinsdag werden de eerste contacten gelegd en op de statutaire vergadering van woensdag hebben onze leden unaniem beslist om meteen een mooi budget te spenderen aan de ondersteuning van Shelter Box.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.