SpensDeKimpe_5645 Bart Dekimpe (links) en Marc Spens zetten een mooie lokale samenwerking op touw.

Lokale samenwerkingen zijn the new black

[caption id="attachment_61207" align="alignleft" width="260"] Bart Dekimpe (links) en Marc Spens zetten een mooie lokale samenwerking op touw.[/caption]

Boortmeerbeek – Cateraar Bart Dekimpe van The Catering Company en Marc Spens, directeur van de AD Delhaize in Boortmeerbeek bundelen de krachten en steunen lokale verenigingen om de zomerkampen financieel draaglijker te maken. Hun sociaal engagement kan rekenen op applaus van het gemeentebestuur.

Aangezien lokale jeugdverenigingen zoals Scouts, Chiro en KLJ door corona geen eetdagen mochten organiseren, bleef de clubkassa voor dat beetje extra comfort in juli leeg. Dekimpe nam initiatief en zorgde in Boortmeerbeek voor een groot afhaal pasta afhaalrestaurant dat per vereniging 600 euro opleverde. De verenigingen uit Boortmeerbeek maar ook uit deelgemeenten Hever en Schiplaken kunnen zich door het initiatief op kamp iets meer permitteren: “Ik ben jarenlang Chirolid geweest en weet dus als geen ander hoe moeilijk de verenigingen het hebben. Ook al kelderde tijdens corona mijn zakencijfer, besliste ik alsnog om een extra inspanning te leveren”, zegt de cateraar.

Honderd lasagnes

De actie die vorig weekend plaatsvond werd opgemerkt door supermarktdirecteur Marc Spens. Beide heren kennen elkaar goed, ze zijn respectievelijk voorzitter en penningmeester van de lokale Unizo-afdeling: “Ik vond het een meer dan nobel initiatief en besliste mijn steentje bij te dragen. In tegenstelling tot Bart zijn zakencijfer, was er bij ons extra omzet, vergelijk het met een lange Kerstperiode”, weet Spens. Hij kocht honderd lasagnes, goed voor een totaalbedrag van duizend euro: “Maar die krijg ik niet alleen op”, grapt hij. Spens besliste om de lasagnes te doneren aan het rusthuis De Ravestein in Hever waar dinsdagavond honderd senioren van Dekimpes kookkunst mochten genieten: “Zo steun ik twee vliegen in één klap, de verenigingen én het rusthuis”, verklaart Spens.

Alle verenigingen

Beiden vertellen dat ze in het verleden ook al verenigingen steunden, maar dat deze samenwerking uniek is: “Door de actie steunen we alle verenigingen. We tonen hiermee dat we het hart op de goede plaats hebben en hopen dat ook andere ondernemers ons voorbeeld volgen. Bovendien gaan lokaal bestede centen naar lokale doelen. Ook in de toekomst blijven we ons inzetten voor deze verenigingen”, luidt het.