Nieuws Vlaams-Brabant Lotte Martens meest beloftevolle vrouwelijke onderneemster

Lotte Martens meest beloftevolle vrouwelijke onderneemster

Lotte Martens meest beloftevolle vrouwelijke onderneemster

Lotte Martens uit Leuven is woensdagavond uitgeroepen tot meest beloftevolle vrouwelijke onderneemster van Vlaanderen. Met Atelier Lotte Martens realiseert en produceert ze originele textielontwerpen.

Martens won In de categorie belofte voor jonge vrouwelijke onderneemsters. Ze haalde het van vier andere genomineerden, eentje per Vlaamse provincie. Het is dus een Vlaamse bekroning (en geen nationale zoals aangekondigd door de organisatoren). De jaarlijkse wedstrijd Womed award (women in enterprise and development) is een organisatie van Unizo en Markant, met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio).

De jury bekroonde Martens voor haar “innovatieve druktechnieken op textiel”. Lotte Martens is een maker in de meest vernieuwende betekenis van het woord. Als textielontwerpster en -producente combineert ze haar artistieke talenten met een doorgedreven kijk op innovatief en duurzaam ondernemerschap.”

Van design over productie tot verdeling: alles gebeurt in en vanuit haar eigen bedrijf. Zo worden al haar stoffen lokaal geproduceerd of in samenwerking met partners binnen Europa. Zelfs de inkten die ze gebruikt, stelt ze zelf samen. Haar atelier is een kenniscentrum in haar branche.

“Om onze economie te versterken hebben we opnieuw meer lokale maakbedrijven nodig, die hier producten ontwikkelen en produceren”, stellen de initiatiefnemers van Womed award.

Naast haar stoffen voor diverse toepassingen maakt Martens onder de merknaam Beaufort ook drukverbanden met designs voor patiënten, door het gebruik van een aangepaste bedrukkingsmethode.

De jury verkoos Martens om “haar harde werkmentaliteit in combinatie met zin voor innovatie, waarbij ze altijd op zoek is naar versterkende samenwerkingsmogelijkheden”.

 

 

 
 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.