Nieuws Vlaams Brabant Luchthaven in Zaventem op weg naar nieuw recordjaar

Luchthaven in Zaventem op weg naar nieuw recordjaar

Luchthaven in Zaventem op weg naar nieuw recordjaar

Brussels Airport heeft dinsdag de jaarresultaten van 2016 bekendgemaakt. Die werden ernstig gehypothekeerd door de aanslagen van 22 maart van dat jaar. “We hadden verwacht dat de aanslagen zich vier maanden lang zouden laten voelen in de passagierscijfers. Maar het werden er zes”, zei Arnaud Feist, ceo van de luchthaven in Zaventem.

Brussels Airport vervoerde vorig jaar 21,8 miljoen passagiers. Dat is zeven  procent minder dan in het recordjaar 2015. “Eerst in november kwamen we weer boven het niveau van het jaar voordien uit.”

De omzet van Brussels Airport kwam in 2016 uit op 486 miljoen euro. Dat is 6,6 procent lager dan in 2015. De nettowinst daalde met zeven procent tot 65 miljoen euro. De grootste klap was er voor de operationele winst: een daling van 29 procent tot 143 miljoen euro.

De impact van de aanslagen bedroeg 90 miljoen euro. Daarvan kon de luchthaven 50 miljoen recupereren via de verzekeringen.

Voor 2017 toont Feist zich redelijk optimistisch. De passagierscijfers kwamen al elke maand ruim boven die van het recordjaar 2015 uit. “We lijken op weg naar een nieuw recordjaar.” De luchthaven rekent op minstens 24 miljoen reizigers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.