Foto Marc Herremans

Luchthaven ontving in maart ruim 1,6 miljoen passagiers, vrachtvolume daalde met 8 procent

ZAVENTEM - De voorbije maand passeerden in Brussels Airport meer dan 1,6 miljoen reizigers, een toename van 42 procent in vergelijking met maart 2022. Dat meldt de nationale luchthaven dinsdag. De vrachtvolumes kenden dan weer een daling met 8 procent.

De vakanties vertaalden zich in een groter aantal aankomende reizigers in de eerste week van maart, en een groter aantal vertrekkende reizigers op het einde van de maand. Dat is onder meer te danken aan de (verlengde) krokusvakantie in het Franstalig onderwijs die begin deze maand afliep, en de paasvakantie in het Nederlandstalig onderwijs die eind maart startte.

Uit de maandcijfers blijkt nog maar eens dat het intercontinentaal verkeer na de pandemie volledig is hervat. Vertrekkende transferpassagiers maken 17 procent uit van alle vertrekkende reizigers, en zijn goed voor een groei met 84 procent in vergelijking met maart 2022 (van ruim 75.000 naar bijna 140.000). Voor de luchthaven bevestigt dit "de positie van Brussels Airport als belangrijke hub voor Brussels Airlines en haar intercontinentale en Europese partners".

De cargovolumes bedroegen in maart 66.225 ton, een verlaging met 8 procent. Deze daling heeft voornamelijk te maken met een daling van 27 procent van de getruckte vracht, klinkt het.