Nieuws Vlaams Brabant Luchthavengemeenschap in Zaventem smeekt om oplossing

Luchthavengemeenschap in Zaventem smeekt om oplossing

Luchthavengemeenschap in Zaventem smeekt om oplossing

De luchthavengemeenschap in Zaventem smeekt om een oplossing voor de Brusselse geluidsnormen. De voltallige gemeenschap rond Brussels Airport verzet zich tegen de “politiek kafkaiaanse situatie” en heeft zich verzameld onder de slogan Let us keep our airport jobs. Deze actie van ongeziene solidariteit start dag op dag twee weken voor 22 februari, D-day van de geluidsnormen.

De Brusselse geluidsnormen bedreigen op zeer korte termijn duizenden jobs op Brussels Airport. Zonder oplossing zal het aantal boetes voor luchtvaartmaatschappijen op 22 februari minstens vervijfvoudigen, waardoor een onhoudbare situatie voor deze maatschappijen ontstaat en zij zich genoodzaakt zien naar buitenlandse luchthavens te trekken. De bijhorende jobs nemen ze uiteraard mee en Brussels Airport blijft met lege handen achter.

De voltallige luchthavengemeenschap heeft zich verzameld onder de slogan Let us keep our airport jobs. Voka Vlaams-Brabant stuurde woensdag het persbericht uit. Maar de actie komt lang niet alleen van ondernemers. De campagne  is een samenwerking tussen de werknemers en werkgevers van Brussels Airport en wordt mogelijk gemaakt door ABVV/FGTB, ACB, ACLVB/CGSLB, ACV/CSC, AOC, BAR, BATA en Voka.

De 20.000 luchthavenmedewerkers, vakbonden, werkgevers en vakverenigingen slaan de handen in elkaar en voeren de komende weken actie om beleidsmakers te sensibiliseren om een politieke oplossing te vinden zodat de betrokken mensen hun job kunnen behouden.

“Luchtvaartmaatschappijen vragen zich af of het nog wel wenselijk is om vanop Brussels Airport te vliegen. Enkele zijn al naar het buitenland verhuisd, de bijhorende jobs natuurlijk ook. Indien er niets verandert, staan op korte termijn duizenden jobs op de helling”, zegt Geert Keirens, coördinator van #keepourairportjobs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.