Nieuws Vlaams Brabant Maak een boom van uw oude gsm

Maak een boom van uw oude gsm

Maak een boom van uw oude gsm

Uitreiking certificaat KBCOut Of Use uit Aarschot slaat de handen in elkaar met Natuurpunt om bedrijven aan te zetten tot de recyclage van hun oude gsm’s, PC’s en laptops. Ze startten een grootschalige inzamelactie met steun van Umicore.

Nog geen twee procent van alle gsm-toestellen wordt gerecycleerd of hergebruikt en voor  IT-materiaal is dat slechts 48 procent. Voor ondernemingen die hun elektronisch afval aanleveren, koopt Natuurpunt een stukje grond waarop bomen geplant worden. Erwin Schoeters, General Manager Retail & Private Banking bij KBC, ging dit weekend  zelf bomen planten tijdens de nationale boomplantdag van Natuurpunt in Koningshooikt.

“Te veel bedrijven doen hun elektronisch afval bij het gewone afval,” zegt Mark Adriaenssens, zaakvoerder van Out Of Use uit Aarschot. “Daardoor is de kans groot dat het niet op de juiste manier verwerkt wordt. Alle materialen die bij ons binnenkomen, selecteren wij in eerste instantie op hergebruik. Als ze niet in aanmerking komen voor hergebruik, worden ze op correct gerecycleerd. Tijdens dit recyclingproces herwinnen we waardevolle grondstoffen en worden gevaarlijke stoffen als lood en kwik verwijderd. Wat veel ondernemers niet weten is dat ze hierdoor ook CO2 uitstoot vermijden. Het herwinnen van secundaire grondstoffen geeft veel minder CO2 uitstoot dan de ontginning van nieuwe grondstoffen. Per gerecycleerde ton elektronisch afval vermijden we maar liefst 1,44 ton CO2 uitstoot. Dus wie meedoet aan onze actie draagt bij tot een beter leefmilieu. Dat staat ook in het certificaat dat de deelnemende bedrijven van ons krijgen.”

Per vier ingezamelde, niet-werkende gsm’s steunt Umicore Natuurpunt om een boom en bijhorende vierkante meter grond aan te kopen.  Voor elke werkende gsm en laptop of computer steunt Out Of Use Natuurpunt met een vierkante meter bos.

“We hopen met deze actie genoeg bedrijven te overtuigen om zo’n tienduizend nieuwe bomen te kunnen planten”, zegt algemeen directeur Chris Steenwegen van Natuurpunt.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer