Nieuws Vlaams-Brabant Maatwerkbedrijf Blankedale laat 1200 zonnepanelen installeren

Maatwerkbedrijf Blankedale laat 1200 zonnepanelen installeren

Maatwerkbedrijf Blankedale laat 1200 zonnepanelen installeren

TIENEN – Insaver, dat deel uitmaakt van de Groep Luminus, installeerde 1200 zonnepanelen op een helling gelegen aan de gebouwen van maatwerkbedrijf Blankedale. Dankzij deze installatie wordt er ieder jaar 560 MWh groene en lokale energie geproduceerd, waarmee Blankedale, een van de grootste werkgevers van Tienen, ieder jaar 39 ton CO2 vermijdt.

Blankedale biedt werk aan meer dan achthonderd personen, waarvan 85 procent werknemers met een beperking. Op 20 september 1965 stichtte Raymond Lauwyck, de toenmalige voorzitter van de plaatselijke afdeling van de Nationale Vereniging voor Hulp aan Verstandelijk Gehandicapten, de werkplaats Blankedale vzw. Na verloop van jaren ontstonden er onder andere een schrijnwerkerij, boekbinderij, groendienst en afdelingen voor verpakking.

“Samen met ons reeds bestaande zonnepark van 510 kWp zullen de panelen ongeveer 50% van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van Blankedale produceren”, zegt Luc Govers, Algemeen Directeur van Blankedale. “Dankzij deze zonnepanelen en het steeds beter isoleren van onze gebouwen zetten we zo enorme stappen om onze CO2-uitstoot te verminderen.”

“Dit project kadert volledig in onze strategie om onze klanten te helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen bijvoorbeeld, zoals hier, door de groene stroom die ze nodig hebben zelf te produceren dankzij deze zonnepaneleninstallatie.”, legt Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus uit. We zijn trots dat we Blankedale  kunnen bijstaan bij hun energietransitie. “Enkel samen kunnen we bouwen aan een  CO2-neutrale toekomst.”

 

De 1200 zonnepanelen werden geïnstalleerd op een heuvel nabij het bedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.