Nieuws Vlaams Brabant Machels project maakt kans op titel “Foreign Investment of the Year Trophy 2021”

Machels project maakt kans op titel “Foreign Investment of the Year Trophy 2021”

Gerry Bosmans, Director Contract Logistics BeNeLux van Kuehne en Nagel Copy: Lieven Van Assche.

Machels project maakt kans op titel “Foreign Investment of the Year Trophy 2021”

MACHELEN – Drie recente buitenlandse investeringen in Vlaanderen dingen mee naar de Foreign Investment of the Year Trophy 2021 van Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen. Het gaat om de projecten van de Zwitserse logistieke dienstverlener Kuehne+Nagel in onder andere Machelen, het Franse ingenieursbedrijf ECA GROUP en ten slotte het Britse fitnesskledij en accessoiresmerk Gymshark en de Belgisch-Nederlandse logistieke dienstverlener Bleckmann die samen tekenen voor een nominatie. 

In 2020 opende Kuehne+Nagel een nieuw logistiek centrum voor farmaceutische en medische producten op Brucargo, de vrachtzone van Brussels Airport, in Machelen. Bovendien begon de Zwitserse logistieke speler in datzelfde jaar met de bouw van een Europees distributiecentrum ter waarde van 75 miljoen euro in Tessenderlo. Hiermee creëert het bedrijf 150 extra banen in 2021 en nog eens 350 in de daaropvolgende jaren.

In het Europese distributiecentrum in Tessenderlo zal Kuehne+Nagel complexe oplossingen voor e-commerce en e-fulfilment aanbieden. Het logistieke centrum in Machelen – vlak naast het tarmac – is op zijn beurt uitgerust met verschillende temperatuurzones om nieuwe, almaar meer temperatuurgevoelige farmaceutische en medische producten te verwerken.

“Naast onze Vlaamse bedrijven zijn buitenlandse investeerders een belangrijke bron van economische welvaart, extra jobs en nieuwe kennis. Zo pompten buitenlandse ondernemingen in 2020 samen 2,39 miljard euro in Vlaanderen, verspreid over 224 projecten. Die inspanningen waren goed voor 4.717 nieuwe banen, waarvan een op de vijf gelinkt was aan Onderzoek & Ontwikkeling. Met een prijsuitreiking als de Foreign Investment Trophy tonen we onze oprechte waardering voor die positieve impact. Dat drie Europese bedrijven een nominatie voor de Foreign Investment of the Year Trophy in de wacht slepen, ligt in lijn met een recente trend. Zo lag het aandeel Europese investeringen in Vlaanderen vorig jaar historisch hoog”, zegt Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder Flanders Investment & Trade.

Online volgen 

Met deze trofee richt FIT voor de 9de keer op rij de schijnwerpers op internationale ondernemingen met investeringsprojecten in Vlaanderen. De winnaar wordt verkozen tijdens de plechtige Foreign Investment Trophy-ceremonie. Die vindt dit jaar plaats in beperkte kring – met onder meer Vlaams minister-president Jan Jambon – op donderdag 22 april 2021 in Lier. Wie zich registreert op www.foreigninvestmenttrophy.be kan de uitreiking online volgen.

Nog twee erkenningen 

Tijdens de Foreign Investment Trophy geeft FIT naast de Foreign Investment of the Year Trophy nog twee trofeeën weg. Zo gaat de Lifetime Achievement Trophy naar een buitenlandse investeerder met een lange staat van dienst in Vlaanderen. De Newcomer of the Year Trophy wordt dan weer uitgereikt aan een buitenlands bedrijf dat net zijn eerste stappen op Vlaamse bodem heeft gezet. De winnaars in beide categorieën worden op de avond van de prijsuitreiking bekendgemaakt.

Vorige edities 

Een greep uit de winnaars van de vorige edities:

  • de Zwitserse chocoladefabrikant Barry Callebaut (2020).
  • de Oostenrijkse chemiereus Borealis (2019).
  • het Japanse technologiebedrijf Kaneka (2018).
  • de Franse biofarmaspecialist Sanofi (2017).
  • het Japanse chemiebedrijf Nippon Shokubai (2016).

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Brussel, Koekelberg
Brussel

4 falingen

VILVOORDE/BRUSSEL/KRAAINEM/SCHAARBEEK - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer