Nieuws Vlaams Brabant Maja De Bij opent Plopsaqua

Maja De Bij opent Plopsaqua

Credit : Belga Image.

Maja De Bij opent Plopsaqua

LANDEN – Het waterpark Plopsaqua Landen-Hannuit is woensdag officieel geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid van Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa, en de Waalse en Vlaamse minister-presidenten Elio Di Rupo en Jan Jambon. Plopsaqua ligt immers pal op de taalgrens van Vlaanderen en Wallonië. 

Inwoners uit Hannuit en Landen, scholen en sportievelingen konden in het 25 meterbad al sinds december vorig jaar terecht om baantjes te trekken. Nu kan het ook bezoekers, die voordien een ticket reserveerden, ontvangen in het recreatieve deel van het park dankzij de versoepeling van de sanitaire coronamaatregelen op 9 juni.

Bevrijding voor iedereen 

“Dit is een belangrijke gebeurtenis en een bevrijding voor iedereen”, aldus Manu Douette, burgemeester van Hannuit. “Vanaf nu kunnen bezoekers van overal de 3 glijbanen, het golfslagbad, de buitenruimte of een speelruimte komen testen met inachtneming van de 3 tijdvakken van 4 uur overdag. Dit komt overeen met 475 personen, of 30 procent van de totale capaciteit”, legt hij uit.

25 miljoen euro 

De werken aan het park Plopsaqua Landen-Hannuit startten in mei 2019 en vergden een investering van 25 miljoen euro. Het 4.800 vierkante meter grote gebouw omvat naast een 25 meterbad met acht banen, een instructiebad met vier banen en in het recreatief gedeelte met onder meer drie spectaculaire glijbanen, waaronder de 19 meter hoge Sky Drop, een golfslagbad, Wild River, indoor en outdoor playhouse, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna. De zones zijn ingericht rond de leefwereld van Maya de Bij en Bumba.

400.000 bezoekers per jaar 

Ook de CEO van Plopsa, Steve Van den Kerkhof, was tevreden en benadrukte de bijzonderheid van het complex. “De parking ligt in Vlaanderen en het waterpark in Wallonië. Dit toont aan dat de regio’s kunnen samenwerken aan mooie projecten”. Plopsa verwacht in het nieuwe complex zowat 400.000 bezoekers per jaar, aldus Van den Kerkhof.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.